Israel er i gang med det landets militære styrker beskriver som et «omfattende angrep» mot Hizbollah-mål flere steder i Libanon, etter å ha avdekket et planlagt rakettangrep.

Det israelske forsvaret, IDF, sa på en pressekonferanse mandag morgen at de planlagte angrepene forventes å bli mer omfattende enn søndagens, og at de vil fortsette i en lengre periode.

IDF oppfordret innbyggerne i Libanon om å holde seg borte fra våpenlagre og understreket at angrepene fokuserer på å ødelegge infrastruktur og presse Hizbollah-styrker bort fra grensen nord i landet.

IDFs advarsler viser at Israel nå angriper befolkede områder, noe som igjen kan gjøre at Hizbollahs svar vil trappes opp med angrep på områder dypere inne i Israel, skriver Haaretz i sin nyhetsstrøm.

Libanesiske Al Mayadeen rapporterer om en død og seks skadde i luftangrep mot Baalbek, mer enn 100 kilometer nord for den israelske grensen.

Angrepene kommer som en ytterligere opptrapping etter Hizbollas angrep i går, søndag, der mer enn 100 raketter ble skutt mot det nordlige Israel og hadde nedslag nær byen Haifa. I dag morges har flyalarmen gått nord i landet, mens det gikk rakettalarmer i byene Sasa og Netu’a i Galilea-området i grensetraktene lengre sør i landet.

IDF bekrefter i morgentimene også at de har avverget et droneangrep fra Irak som kom over syrisk luftrom. Målet skal ha vært en observasjonspost på Golanhøyden.

Den irakiske militsen som kaller seg Den islamske motstandsbevegelsen hevder å ha sendt ut fem droner, uten at det er meldt om at noen traff målene sine.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant sa søndag at IDF kommer til å fortsette angrepene for at israelere som er evakuert fra de nordlige delene av landet, skal få returnere, melder NTB.

Hizbollahs nestleder Naim Qassem at militsen har gått inn i en ny fase i striden mot Israel.

– Trusler vil ikke stoppe oss. Vi er klare for alle militære muligheter, sa han på minnestunden for Ibrahim Aqil, den drepte lederen av Hizbollahs elitestyrke, søndag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.