Åsane senter er evakuert etter en bombetrussel som skal være rettet mot et Nav-kontor i Bergen mandag ettermiddag. Bombegruppen er fremme på stedet.

– Nødetatene er på Åsane senter med mange ressurser, skriver politiet i en melding til pressen.

Både Nav-kontoret og Åsane senter er evakuert, og det er etablert en sikkerhetssone på 200 meter rundt senteret. (NTB)

Nasjonale beredskapsressurser er satt inn og like før klokken 16 var politiets bombegruppe på plass, skriver Bergens Tidende.

Anna Ciepla (56) oppdaget den potensielle trusselen.

– Jeg så en etterlatt bag under trappen som fører opp mot Nav. Jeg gikk litt nærmere og fikk øye på en klokke som talte ned. Den var nesten på null, så jeg løp opp til de ansatte hos Nav og ga beskjed, sier hun til Åsane tidende.

Politisjefen i Åsane, Sigurd Morstøl, bekrefter at det er snakk om en mistenkelig gjenstand som er etterlatt, som politiet frykter kan være sprengstoff.

En person skal være pågrepet. Væpnet politi holder fortsatt vakt i området utenfor senteret.

– De ansatte er trygge, og politiet håndterer situasjonen. Det eneste vi vet, er at våre ansatte har fått beskjed om å forlate bygget, og at det er politiet som skal gi informasjon, sier fylkesdirektør Bjarte Hysing-Olsen for Nav Vestland.

Politiet meldte først om hendelsen klokken 14.04.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.