Bodybuilderen Espen «Muskelbunten» Berg innrømmer at det var lite gjennomtenkt å konvertere til islam i vår, så nå har han meldt seg ut igjen. – Jeg står jo på scenen iført poseringstruse. Alt jeg liker er egentlig haram, så nå er jeg ikke lenger muslim, sier Berg i en åpenhjertig video.

Spontan konvertering

Det var kombinasjonen muslimske venner og trøbbel i livet som fikk Espen Berg til å konvertere til islam i april. Berg sier ikke noe om det skjedde etter påtrykk fra disse muslimske vennene, men innrømmer at det var en spontan og lite veloverveid handling, som han snart angret på.

– Det var under ramadan, og jeg ble jeg nysgjerrig på islam, og alt det der. Jeg har muslimske venner, og var nysgjerrig på hvordan det var. Det var rett og slett en dårlig periode i livet mitt. Skal innrømme det. Med alt som skjedde. Jeg mistet jobben, det var medieoppslag og dødsfall og veldig mye styr, sier bodybuilderen i en video han nå har lagt ut på egen youtubekanal.

Espen Berg ble blant annet kastet ut av et treningssenter han brukte, etter at han fortalte åpent om at han er en fast bruker av anabole steroider. Blant annet til sine vel 200.000 følgere i sosiale medier.

– Slike medlemmer ikke er ønsket hos oss, sa eier av Sparta Treningssenter, Roddy McLeod, til Østlandets Blad/Nettavisen i mars.

Berg trodde kanskje at islam ville være løsningen for problemer. I hvert fall lot han seg konvertere inn i islam. Hvilket kan være fort gjort. En video viser hvordan konvertitten Yousuf Dawah, tidligere Kent, leder bodybuilderen gjennom trosbekjennelsen. Og det er egentlig alt som skal til: Vipps, så er du muslim.

Fra en av mange skrytevideoer som muslimer delte da «Muskelbunten» Espen Berg konverterte til islam. Kontroversielle Yousuf Dawa, selv konvertitt, sto for seansen. Skjermdump fra video.

Konvertert av Yousuf Dawah

Mange muslimer delte video av begivenheten. Mange av disse videoene er nå borte, men det finnes fortsatt en versjon delt av Wakas Mir, pakistaner med tilhold i Norge. Som skrev på engelsk for å nå flest mulig med det glade budskap, at en berømt, norsk influenser hadde blitt muslim, ved hjelp av den kontroversielle, norske konvertitten, Yousuf Dawah. Som vi nok glatt kan kalle islamist, ettersom han utelukkende bestreber seg på å gjøre Norge islamsk. Vi har skrevet om ham flere ganger. Blant annet her, og her.

Mir: «A famous Norwegian influencer just became Muslim.»

Disse er nok ikke så ivrige på å dele at Espen Berg fort angret, og ikke lenger er muslim.

Visste ikke at det var en stor greie å konvertere

– Det var egentlig en veldig spontan avgjørelse, overfor en såpass stor greie, som jeg ikke var klar over. Jeg satt meg rett og slett ikke nok inn i det, sier bodybuilderen i videoen.

Espen Berg, også kjent som «Muskelbunten», er ikke lenger muslim. Skjermdump fra hans Instagramkonto, august 2024.

Muskelbunten prøvde å praktisere litt, men det ble visst ikke helt vellykket:

– Jo mer jeg satte meg inn i det…. Det var rett og slett ikke meg, eller noe jeg trives med, eller kan leve for og av.

Espen Berg sier han fortsatt har all respekt for alle muslimer og «alt det der». Han har ikke noe imot noen som helst.

Ikke lykkelig som muslim

– Men for meg, jeg trivdes ikke med det. Jeg var ikke lykkelig rett og slett, hvis jeg skulle praktisert de tingene. Bodybuilding, det er jo å stå i poseringstruse. Det er jo haram, det. Mye av det jeg gjør er haram. Mye av det som gjør meg lykkelig og glad, det er haram. Altså ikke tillatt i islam.

Muskelbunten innrømmer at han ikke hadde satt seg nok inn i hva islam innebærer, før han konverterte. I tillegg ble konverteringen blåst opp, og ble en stor greie.

Som prøvetid i arbeidslivet

– Jeg var nysgjerrig rett og slett, på hvordan det ble praktisert, men fant ut i ettertid at det ikke passet meg. Det blir som når en har en jobb og får tre måneders prøveperiode for å se man om trives og sånt, og så finner man det ut, sier Berg i videoen, og legger til at konverteringen til islam fra hans side ikke var særlig overveid. Han hadde ikke tenkt over at det innebar hvordan man skal leve og hva man skal tro på, og sånne ting.

Det er veldig mye fint i islam, mener Espen Berg.

– Jeg forbinder det med kjærlighet og veldig mye bra. Men også ting, når jeg satte meg inn i det, som, ja, som ikke faller i min smak eller som jeg ikke helt er enig i eller tror på. Det betyr på en måte at man skal underkaste seg det hele. Å være muslim betyr å underkaste seg islam, og det følte jeg, at det klarte jeg ikke. Jeg ønsket det heller ikke. Dette var ikke noe for meg rett og slett, sier Berg og sier at han respekterer alle muslimer, alle som er kristne, alle homofile, og at alle er som de er.

Vil ikke underkaste seg

Berg sier ikke noe om dette med underkastelse var noe han fant ut ETTER at han var blitt muslim, men han har i hvert fall fått det med seg nå. Han beklager også om han i perioden som muslim måtte ha kommet med uttalelser som evnetuelt har såret noen, men spesiefiserer ikke. Han forteller at han har slettet innhold på sosiale medier, og at det nå vil dreie seg om bodybuilding og trening for hans del.

– Jeg har ikke noe vondt mot islam og den religionen der. Det passet bare ikke meg å underkaste seg og leve etter det.

Det er kanskje like bra at «Muskelbunten» kanskje ikke vet hva som er straffen for å konvertere ut av islam, i hvert fall der sharia har fått innpass.?

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.