SIANs demonstrasjon i Oslo tok en brå vending, da de tente på koranen rett utenfor Islam Nets nye senter på Haugenstua.

Det ble kastet voldsomme mengder stein mot SIAN-demonstrantene. Men politiet har ikke valgt å pågripe demonstranter, på tross av at de sier det foregikk «alvorlige lovbrudd».

– Det at de kaster stein og prøver å klatre over gjerdene, er helt forutsigbart. Poenget med å brenne koraner er som en rikspolitiker sa, er å vise frem hvordan de agerer. Du vifter med en koran, også går de «apeshit», og da passer de ikke inn i samfunnet vårt. Det er viktig å være der i hele kongeriket, om det så er mange sharia-muslimer i området. Loven skal gjelde over hele landet. Jeg må si at politiet gjorde en fin jobb i dag, altså, sier Lars Thorsen til Document.

Politiet bekrefter at tre personer er pågrepet etter steinkastingen mot SIAN.

REAKSJONER: Det var kraftige reaksjoner blant flere da SIAN-demonstrerte på Haugenstua. Foto: SIAN

 

Bilder fra demonstrasjonen

Her kan du se video av demonstrasjonen, og stein som hagler mot SIAN-demonstrantene:

(NTB):

Sians demonstrasjon i Oslo fredag ble avsluttet etter kort tid av politiet grunnet steinkasting.

Etter bare 20 minutters tid valgte politiet å avbryte organisasjonens markering fredag ettermiddag utenfor lokalene til Islam Net på Haugenstua.

Det skjedde etter at motdemonstranter begynte å kaste gjenstander, inkludert stein, samt klatre over sikkerhetsgjerdene, melder politiet.

– Slik atferd harmonerer ikke med ytringsfriheten. Politiet ser alvorlig på slike lovbrudd, som vil bli dokumentert og anmeldt, opplyser operasjonsleder Tor Gulbrandsen.

Tre personer ble pågrepet for steinkasting.

Sian (Stopp islamiseringen av Norge) varslet om markeringen for noen dager siden. Dette skulle skje i forbindelse med fredagsbønnen. Muslimene svarte med å flytte fredagsbønnen ut, skriver Aftenposten.

Avisa skriver at Sian skal ha tent på en bok, trolig Koranen. Da forsøkte motdemonstranter å komme seg forbi politisperringene. Politiet måtte ty til gass. Folk trakk seg tilbake etter dette.

– Det gikk ikke helt som vi håpet, sa innsatsleder Magnus Strande til Aftenposten.

Han la til at gassen som ble brukt var den mildeste de har.

– En liten dusj som gjør at vi kan styre folkemassen. Vi opplevde at de var på vei til å angripe med stein, forklarte politiets innsatsleder gassbruken med.

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.