NTB

Bulgarske myndigheter undersøker en pengestrøm på 18,7 millioner kroner som oppgjør for personsøkere knyttet til angrepet mot Hizbollah.

Ifølge kilder den bulgarske TV-kanalen bTV har i landets sikkerhetspoliti, er det funnet en pengeoverføring på til sammen 1,6 millioner euro, om lag 18,7 millioner kroner etter dagens kurs, som kobles til angrepet med personsøkere som rammet medlemmer av Hizbollah tirsdag.

Pengene ble overført fra Bulgaria til Ungarn, opplyser kilden.

Tidligere torsdag ble det opplyst at bulgarske myndigheter har startet en etterforskning opp mot et selskap som settes i forbindelse med angrepet som drepte minst tolv personer og såret flere tusen da hundrevis av personsøkere eksploderte i Libanon.

Den israelske etterretningstjenesten Mossad mistenkes å stå bak, men så langt har ingen israelske myndigheter kommentert saken i det hele tatt.

Bulgarske myndigheter har ikke opplyst navnet på selskapet de nå undersøker for transaksjonen med de aktuelle personsøkerne, men lokale medier har navngitt et selskap som er eid av en norsk statsborger som skal ha lagt til rette for handelen.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.