I den nye boken «Partiet. En innsideberetning om Arbeiderpartiets fall» skrevet av Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant, kommer det ytterligere dokumentasjon på at varslene mot Trond Giske i stor grad var del av et politisk spill.

Under Giske-saken var det et sentralt tema at mediene skrev at noen hadde varslet om noe, men få – om noen, skrev om hva varslene faktisk handlet om – og hvem som hadde varslet. For som er grundig dokumentert i et utall bøker, kan politiske prosesser være ganske skitne.

I den nye boken gitt ut på Gyldendal forlag kommer det frem at sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen tilrettela for en dialog mellom varslerne og et advokatkontor, for å forme varslene til å bli «ille nok».

Her fra boken, omtalt i Nettavisen: 

«Sommerfest-varselet» handlet om at Trond Giske hadde holdt rådgiveren fast og tatt på henne på en ugrei måte etter stortingsgruppens sommeravslutning ute på byen i 2016. Giske skulle så ha fulgt etter den kvinnelige rådgiveren senere på kvelden. Atferden hans ble verre og verre etter hvert som utkastene ble revidert.

I første utkast hevdet rådgiveren at Giske «tok meg på høyre lår». I et senere utkast legges det til: « … og skjøv kjolen litt opp». I første utkast skrev varsleren at Giske «la merke til meg», og dette ble endret til at «Trond Giske studerte meg med blikket». Samtidig ble «strøk meg bak» endret til «strøk meg på rumpa». I tidlige utkast av varselet skrev kvinnen at «Trond Giske gikk samtidig som meg». Dette ble endret til at «Trond Giske tok meg igjen ute på gata».

I endelig versjon av «sommerfest-varselet» var også følgende helt nye avsnitt lagt inn: «Jeg opplevde disse hendelsene som ubehagelige, men underveis vil jeg si at jeg først og fremst frøs til, og ikke klarte å finne riktig måte å håndtere saken på.» Siste utkast inkluderte også en ny anmodning om at det skulle være Hans Kristian Amundsen, mannen som altså videreformidlet varselet, som også skulle behandle det på vegne av Arbeiderpartiet».

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.