Israel Defense Forces (IDF) har torsdag gjennomført sine mest intense luftangrep i Libanon på lenge, ifølge libanesiske kilder. Israel sier de har bombet flere hundre mål.

Ifølge libanesiske sikkerhetskildene skal angrepene skal ha blitt gjennomført av israelske kampfly torsdag kveld.

Samtidig sier det israelske militæret (IDF) at deres kampfly har bombet flere hundre rakettutskytingsramper i Libanon.

Tidligere på dagen opplyste IDF at to israelske soldater var drept i kamper mellom Israel og Hizbollah langs grensen mellom Israel og Libanon.

Hizbollah-militsens øverste leder, Hassan Nasrallah, holdt torsdag ettermiddag en TV-sendt tale. Her kalte han eksplosjonene i Libanon tirsdag og onsdag for en krigserklæring. (NTB-Reuters-AFP).

Minst 37 mennesker skal ha blitt drept og flere tusen såret da hundrevis av personsøkere og walkietalkier tilhørende Hizbollah-medlemmer eksploderte. Mossad mistenkes for å stå bak angrepene, men israelske myndigheter har ikke bekreftet dette.

IDF sier at de har angrepet rundt 1000 utskytningsramper. skriver Times of Israel.

Angrepene begynte i ettermiddag og ble utført i flere bølger. «IDF fortsetter å skade og ødelegge terrororganisasjonen Hizbollahs terrorkapasiteter og militære infrastruktur», legger militæret til.

Israel Denfense Forces er mindre spesifikke. Men målet til IDF er å skape trygghet i de nordligene delene av Israel. Da må terroristene knusen, mener IDF.

Kjøp billetter til Document-lesermøtet i Stavanger her!

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.