Europa sliter med å finne nok penger til Ukraina. Men de har flere hundre milliarder sperrede russiske midler. Nå har man begynt å forsyne seg av disse. At forholdet til Russland kommer til å bli meget anstrengt skyves til side. Man tenker seg heller ikke muligheten av at Russland kan gjengjelde. Respekt for eiendomsretten er en kjerneverdi i et fritt marked. Det har Vesten nå brutt i forhold til flere rike russere.

Det blir lagt merke til rundt om i verden og vil trolig straffe seg.

EU skal gi Ukraina 160 millioner euro – nærmere 1,87 milliarder kroner – for å bidra til at humanitære behov kan møtes i vinter.

Det kunngjorde EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen torsdag, dagen før hun selv reiser på besøk til Kyiv for å møte president Volodymyr Zelenskyj.

Pengene skal tas fra russiske aktiva i EU, som er frosset som del av sanksjonene mot Russland.

I tillegg settes det i øyeblikket sammen et kraftverk i Litauen som etter hvert skal transporteres til Ukraina, der russiske styrker har ødelagt mye av strømproduksjonen.

Samtidig erfarer nyhetsbyrået Reuters at Tyskland skal godkjenne 397 millioner euro i militærbistand til Ukraina. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.