Tyskland kan benytte fasiliteter betalt av Storbritannia og behandle asylsøknader i Rwanda, foreslår Tysklands kommisjonær for migrasjonsavtaler. 

Russisk hybridkrig

Joachim Stamp fra Freie Demokratische Partei i den tyske regjeringskoalisjonen, anklager Russland og Hviterussland for å bruke migranter som en del av sin hybridkrig mot Europa.  

Han mener migranter som krysser EUs østlige grenser, anslagsvis 10.000 personer årlig, bør sendes til et tredjeland som for eksempel Rwanda hvis det ikke lar seg gjøre å sende dem til hjemlandet. 

Stamp foreslår at Tyskland, efterat Storbritannia skrinla sin Rwanda-plan, kan nyttiggjøre seg de fasilitetene Storbritannia lot bygge.

Rwanda er villig

Ifølge Joachim Stamp har Rwanda offentlig uttrykt vilje til å gå videre med denne modellen:

 – For øyeblikket har ikke noe annet tredjeland enn Rwanda har meldt seg.

I kjølvannet av dødelige knivangrep har forbundskansler Olaf Scholz lovet å legge frem nye lovforslag innen desember for å få fortgang i deportasjonene.

Skrotet av Starmer

Hans forslag er spesifikt rettet mot migranter som krysser EUs østlige grenser, noe han anslår til rundt 10.000 personer årlig.

Storbritannias om å sende papirløse migranter til Rwanda i Øst-Afrika ble skrotet av Keir Starmers regjering og stemplet som en dyr «gimmick» fra de konservatives side. 

Innkvarteringen står klar 

Rwanda-planen ble lansert av Boris Johnson i 2022. Den var ment å avskrekke migranter fra å krysse Den engelske kanal, men den møtte juridisk motstand og ingen migranter ble deportert under ordningen – men innkvartering til 220 millioner pund ble bygget og står klar til å huse folk i hovedstaden Kigali.

Solingen: Gjerningsmannen ropte «Allahu akbar» og var jevnlig i en lokal moské

 

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag!

 

Kjøp Oriana Fallacis bok!

 

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.