Palestinerne har fått forslagsrett i FN og brukte retten til å legge frem forslag om at Israel forlater sine egne territorier. Vestbredden er ifølge palestinerne deres. Israel har fått ett år på seg til å evakuere sitt eget land. Norge stemte for resolusjonen.

Det palestinske forslaget ble vedtatt med 124 land som stemte for, 43 avsto fra å stemme, Israel, USA, og 12 andre land stemte nei. Norge stemte for resolusjonen, ifølge FNs egne oversikt.

FN-resolusjonen krever at Israel avslutter «sin ulovlige tilstedeværelse i okkuperte palestinske områder:»

Dagfinn Høybråten stilte seg fullt og helt bak resolusjonen.

– Nå må alle verdens stater stå opp for kravene i denne resolusjonen. Hvis ikke, vil vi sende et budskap om at det er fritt fram for stater å ignorere folkeretten. Det er en verden ingen av oss ønsker å være en del av, sier Kirkens Nødhjelps generalsekretær Dagfinn Høybråten til NTB.

Regjeringen har gjennomgått en radikalisering etter 7. oktober og NGO’ene ser ut til å dilte etter.

Norge belønner en terrororganisasjon og en bevegelse med egen stat etter at den har begått en uhyrlig massakre. Norge er blitt erklært persona non grata i Israel.

Kjøp billetter til Document-lesermøtet i Stavanger her!

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.