Marjolein Faber. Foto: Martijn Beekman / Nederlands regjering.

I et brev til EU-kommisjon­en skriver den neder­landske asyl- og migrasjons­minister Marjolein Faber at Nederland vil reservere seg mot unionens asyl­politikk.

«Vi vil ha tilbake kontroll­en over asyl­politikk­en vår», sier hun ifølge De Telegraaf.

I brevet skriver Faber at den nye regjeringen ønsker å «drastisk» redusere migrasjonen til Nederland «for å kunne fortsette å oppfylle våre konstitusjonelle plikter: å tilby offentlige boliger, helsetjenester og utdanning».

Den nederlandske regjeringen ønsker en endring i EU-traktaten på dette punktet, men ønsker i mellomtiden å skaffe seg en reservasjonsrett mot unionens regler på migrasjonsfeltet, slik Danmark har. Det skal resultere i «den strengeste asylpolitikken noensinne», mener Faber.

Statsråden vil også bruke andre politiske virkemidler til å motvirke tilstrømningen av asylsøkere til Nederland, som å avskaffe asyl uten tidsbegrensning.

Faber kunngjorde selv brevet til EU-kommisjonen på X:

Marjolein Faber tilhører Geert Wilders’ Frihetsparti (PVV), og er asyl- og migrasjonsminister siden juli, da koalisjonsregjeringen med Folkepartiet (VVD), Ny sosial kontrakt (NSC) og Bonde- og borgerbevegelsen (BBB) ble et faktum – åtte måneder etter valget i 2023, der PVV ble det største partiet.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

 

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.