En 18 år gammel mann er i Linköping tingrett tiltalt for grov voldtekt, grov mishandling, ran og overfall. En 14 år gammel gutt skal ha vært medskyldig. Offeret var ei ung kvinne. Dette skriver SVT.

18-åringen og gutten er mistenkt for å ha begått overgrepene mot den unge kvinna i Motala natt mellom 15. og 16. juli i år.

Ifølge tiltalen skal offeret ha blitt frastjålet 500 kroner, en genser og en vest av duoen. I forbindelse med dette skal hun ha blitt brent to ganger i pannen med en sigarett og skadet med en kniv.

Både 18-åringen og 14-åringen skal deretter ha tvunget seg til oralsex med jenta, mens de filmet overgrepet på 18-åringens mobiltelefon. Etterpå skal de ha truet med å skyte familien hennes og hunden hennes hvis hun sa noe om det som hadde skjedd.

18-åringen nekter straffskyld, men er tidligere dømt for voldslovbrudd. 14-åringen nekter også straffskyld, og kan uansett ikke tiltales for noe etter dagens svenske lov på grunn av sin unge alder.

Sverige: Tredobling av barn mistenkt for drapsplaner

Sverige: «Barne­soldater» tilbys en halv million for å utføre drap i Danmark

Tallet på barn og ungdommer som begår alvorlige forbrytelser, deriblant drap, drapsforsøk og voldtekt, øker kraftig i Sverige. Antallet barn som dømmes for lovbrudd, har tredoblet seg bare siden januar 2023.

Om to år står landets nye ungdomsfengsler klare. Hundrevis av flere barn og ungdommer kan da sitte innelåst.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.