Etter det andre attentatforsøket på Donald Trump på kort tid er det noen ubehagelige problemstillinger som blir påtrengende. Hvordan slipper gjerningsmennene til så tett på Trump? I Bethel kunne Thomas Matthew Crooks gå rundt med en avstandsmåler i 90 minutter uten at politi eller Secret Service reagerte.

Den ene meldingen etter den andre forteller om sikkerhetshull så store at flere antydet at det var noe annet enn feil. Det virket som om noen hadde latt døren stå åpen med vilje.

Senest denne uken sa den demokratiske senatoren Richard Blumenthal at amerikanerne kommer til å bli både forferdet og sjokkerte når de får høre sannheten om 13. juli. Han er ingen fan av Donald Trump. Han og andre senatorer var nettopp blitt briefet av konstituert sjef for Secret Service, Rowe.

Secret Service oppførte seg merkelig. De stilte ikke på briefingen med lokalt politi om morgenen den 13. juli og fikk således ikke frekvensene det skulle kommuniseres på. Dermed måtte man ringe Secret Service på mobil hvis det var noe. Og det var det. En mann med et våpen vandret rundt og krøp langs taket på en bygning som ikke var sikret, til tross for at den lå i direkte siktelinje til Trump.

FBI hadde ingenting å si om Crooks. De påsto de ikke kom inn på hans telefon. Da det sosiale mediet Gab opplyste at han hadde hatt en konto der som viste at han var venstreorientert, kunngjorde FBI dagen etter at han var høyreorientert. Men offentligheten har knapt nok sett noen dokumentasjon.

Derimot gikk FBI inn og slettet de eneste bevisene de satt på: Crooks ble kremert ti dager etter han ble skutt. Taket han skjøt fra, ble biologisk renset. Dette fikk ikke kongressrepresentantene vite før i august. Da hadde FBI-sjef Christopher Wray sittet i en høring og spekulert om at Trump kanskje ikke ble truffet av en kule, men bare av et fragment. Reaksjonene ble så sterke at han måtte trekke spekulasjonen.

Demokratene og liberale medier tok lett på attentatet og var overhodet ikke interessert i å grave i det.

Crooks er til denne dag en skygge vi knapt nok vet noe som helst om. Han drev skytetrening på en bane hvor også Department of Homeland Security trenet.

Mange ser den dype statens fingeravtrykk.

15. september ble det gjort et nytt forsøk på å drepe Trump, denne gang på golfbanen i Florida. Offisielt visste ingen at Trump spilte golf der med en venn og donor. Hvordan fikk Ryan Routh vite at Trump skulle være der god tid i forveien, slik at han kunne rigge seg til med en AK-47 og to ryggsekker med keramiske plater som kunne beskytte ham mot kuler?

Hvem ga Routh informasjonen? Hvor fikk han våpenet og flisene fra?

Routh var ikke erfaren med våpen.

Sønnen hans sier til Daily Mail at selvsagt hater faren Trump, men at han aldri har vært voldelig. Han har to parkeringsbøter. Hvordan havnet han bak gjerdet på golfbanen med en AK-47?

Routh hadde – i motsetning til Crooks – et omfattende «liv» på sosiale medier, både på Facebook og på X. Han mente jødene hadde stjålet Israel. Jødehat er en indikator på psykisk ubalanse. Men det var Ukraina som var hans store sak.

Laura Loomer har funnet frem en ti minutters video der han intervjues i Kyiv. Han har vært der i flere måneder som representant for en legion av frivillige. Han intervjues av New York Times og forteller at han vil verve frivillige afghanere, soldater som slåss mot Taliban, og smugle dem inn i Ukraina. Det lød luftig, men New York Times intervjuet ham for den gode sak. Ukraineren som intervjuer Routh når ikke helt frem, og Routh svarer på en måte som viser at han ikke har bakkekontakt. Han sier han står på Maidan-plassen hver dag med det ukrainske flagget. Hvor er de millionene som i flokkevis burde strømmet til Ukraina? Allerede i 2022 føler han at verden svikter ukrainerne.

Det står noe annet interessant i New York Times-intervjuet: Routh sier at han har tett kontakt med Ukrainas forsvarsdepartement. Da ville han garantert være på amerikanernes radar. Snowden skriver at det kan bli vanskelig for Det hvite hus å gjøre rede for hva de visste. De kan ikke påberope seg å være intetanende. Routh har vært på deres radar. Snowden skriver at han fått litt Lee Harvey Oswald-vibber.

Ingen i Amerika tror lenger at Oswald var alene om å skyte Kennedy i Dallas.

Hvis FBI skal rydde slik tvil av veien, må de bevise at de legger alle kort på bordet etter hvert som de kommer inn. Men mannen som leder FBIs kontor i Florida, er selv en kjent Trump-hater.

Kyle Becker er tidligere producer hos Fox News og er nå uavhengig journalist:

JUST IN: FBI-tjenestemannen som nettopp orienterte USA om den siste Trump-etterforskningen, Jeffrey Veltri, er en notorisk Trump-hater.

Veltri, lederen for FBIs feltkontor i Miami, var så frittalende om sine Trump-hatende Facebook-innlegg at agenter ble beordret til å fjerne dem før han kunne bli forfremmet til å lede feltkontoret i Miami.

Varsleren fortalte justiskomiteen i Representantenes hus at Veltri var «innbitt og høylytt anti-Trump».

Varsleren la til at FBI-direktør Christopher A. Wray, visedirektør Paul Abbate og assisterende direktør Jennifer Moore alle var involvert i å instruere Veltri til å desinfisere sine sosiale medier.

Det er disse amerikanerne blir bedt om å stole på når det gjelder pålitelig informasjon om attentatforsøket mot Trump og sikkerhetssvikten som ledet opp til det.

Kanskje FBI burde slutte å forfremme hyperpartiske ekstremister til å lede feltkontorer?

Det andre hjulet på denne vogna er Demokratene og medienes retorikk. De gikk bananas over Trumps uttalelser om Springfield. De påstår det er vold å si at 30.000 haitianere inn i en by med 60.000 amerikanere er normalt. Lokale innbyggere forteller om folk som utnytter innvandrerne, særlig på boligmarkedet.

Å fly flere hundre tusen innbyggere fra en øy som har kollapset inn i amerikanske småbyer, var et føderalt program. Men i stedet for å interessere seg for konsekvensene, angriper Demokratene og mediene dem som opplater sin munn og fremsetter innvendinger.

Lyder det velkjent? Kunne vært fra hvilket som helst land i Vesten som er oversvømmet av innvandrere.

Amerikanske medier forsøker å gi Trump skylden for at han blir forsøkt drept. Det er uhyrlig. Det sier alt om venstresiden. De slipper 15–20 millioner illegale inn i landet, uten screening. Når resultatene viser seg, angriper de dem som prøver å heve røsten. FBI påstår at kriminaliteten har gått ned.

Demokratenes og medienes aggressive holdning, selv etter attentat nummer to, tyder på at det kan bli flere. Det fins ikke tegn til selvransakelse eller anger.

Mange har spådd at det ikke vil bli noe valg 5. november.

Det er ikke sikkert den ene kandidaten lenger er i live.

Demokratene og mediene leker med risikoen for borgerkrig.

NRKs vinkling er at det var et «mulig attentat».

De unnlater å nevne at Secret Service skjøt. NRK og resten av mediene er helt og holdent på Demokratenes side.

Frie stemmer stikker av med seerne. Benny Johnson hadde 800.000 på sin livestream søndag.

Hvis du er smart i hodet, kan du sammenstille informasjon etablerte medier aldri ville tenkt på, som at begge attentatmenn har deltatt på videoer for en «sak»: Ukraina og Blackrock.

 

 

 

Kjøp billetter til Document-lesermøtet i Stavanger her!

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.