Dagen før det ble gjort et nytt attentatforsøk mot Donald Trump, ble New York Times utskjelt for å oppfordre til vold mot visepresidentkandidat JD Vance.

I kronikken hevder New York Times at JD Vance fremmer «blod-og-jord-nasjonalisme». Innlegget av spaltist Jamelle Bouie ble opprinnelig publisert på lørdag med overskriften «JD Vances blod-og-jord-nasjonalisme finner sitt mål.»

«Blut und Boden» var et av de mest brukte slagordene i tysk nazipropaganda under Adolf Hitler og ble en sentral del av nasjonalsosialistisk tankegods. På norsk betyr det «blod og jord».

Etter ramaskrik på sosiale medier endret imidlertid Times overskriften til «Burde ikke JD Vance representere hele Ohio?» Bouies budskap, som anklaget Vance for å stå for «blod-og-jord-nasjonalisme» og antydet at han ville gå lengre enn bare en «retorisk krig» mot innvandrere hvis han ble valgt til visepresident, ble imidlertid stående.

Kritikere på nettet beskyldte Times for å oppfordre til vold mot Vance og i bunn og grunn kalle ham nazist, bare to måneder etter attentatforsøket mot Trump i Butler i Pennsylvania.

Charlie Kirk, grunnlegger av Turning Point USA, skrev på X:

– Så nå kaller Times JD Vance direkte for nazist. Dette er den typen regimets propaganda som nesten fikk president Trump myrdet. Hva annet kan vi konkludere med enn at NYT ønsker JD Vance død?!

Donald Trump Jr, kommenterte også og skrev: –Bare måneder etter at en psykopat forsøkte å myrde min far, prøver NY Times åpent å oppfordre til vold mot JDVance

24 timer senere var det nok et attentatforsøk på hans fars liv.

PS skriver Trump Jr.: JD er far til tre raseblandede barn, noe som gjør denne svertingen enda mer motbydelig!

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.