Tysklands forbundskansler Olaf Scholz og Kenyas president William Ruto er blitt enige om tiltak for å få flere østafrikanske arbeidere til å flytte til Europa. Dette melder Deutsche Welle (DW) og BBC.

Tyskland og Kenya signerte fredag ​​en avtale i Berlin som søker å la flere arbeidere fra det østafrikanske landet bo og jobbe i den største økonomien i EU.

Arbeids- og migrasjonsavtalen vil også bidra til å lette repatriering av kenyanere som ikke har rett til å bli i Tyskland.

Med en aldrende og krympende arbeidsstyrke hevder eksperter at Tyskland trenger rundt 400.000 dyktige innvandrere hvert år.

Tysklands kansler Scholz sa i samtaler med Kenyas president at virkningen av mangelen på arbeidskraft «vil være med oss ​​i år og tiår fremover».

Scholz uttalte videre at «Denne avtalen kan hjelpe oss med å kompensere for mangelen på faglærte arbeidere». «På den andre siden sørger avtalen for effektive returprosedyrer for dem som har kommet til oss fra Kenya, men som ikke har eller ikke kan skaffe seg rett til å bli her. Nå kan de lettere og raskere vende hjem».

Danmarks regjering ønsker flere afrikanske innvandrere

EU-topp hevder at europeere vil «sulte» uten migranter

«Grunnlaget for vår velstand er å være åpen for verden», uttalte forbundskansler Olaf Scholz.

Kenyas president Ruto hyllet en omfattende partnerskapsavtale for migrasjon og arbeidsmobilitet, som han sa ville utnytte «den menneskelige kapitalen i Kenya, hvor vi har en stor ungdomspulje».

«Vi kan kombinere innovasjonen, kreativiteten, energien, talentet og kunnskapen til våre unge mennesker med tyske investeringer, teknologi og ressurser, og sørge for et vinn-vinn-resultat,» sa Ruto.

Han ga også uttrykk for støtte til den delen av avtalen som involverer raskere returer, og sa at ulovlig migrasjon utgjør «et problem både for oss og for Tyskland.»

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.