Politiet bekrefter at Marius Borg Høiby er pågrepet på nytt. Siktelsen skal være utvidet, og totalt er det nå fire fornærmede i saken.

– Oslo politidistrikt kan bekrefte at Marius Borg Høiby er pågrepet av politiet, skriver pressesjef Unni Grøndal i Oslo-politiet i en oppdatering lørdag ettermiddag.

– Dette er en alvorlig siktelse. Det betyr at politiet mener at det er mer sannsynlig at det har skjedd enn at det ikke har skjedd. Min klient er ikke opptatt av det han er siktet for, hun er opptatt av å forhindre at lignende hendelser skjer igjen og få frem sannheten, sier bistandsadvokat for Juliane Snekkestad, Petter J. Grødem til VG.

Ifølge NRK er Politiets sikkerhetstjeneste orientert. Forsvarer Øyvind Bratlien sier han aldri har hørt om en pågripelse på et så tynt grunnlag.

Marius Borg Høiby ble pågrepet sent fredag kveld.

– Høiby bestrider dette og erkjenner ikke straffeskyld. I mine 17 år som forsvarer har jeg ikke opplevd eller hørt om en pågripelse på et så tynt faktisk og rettslig grunnlag, skriver forsvarer Øyvind Bratlien til NRK.

Omdømmet til det norske kongehuset har fått en del kraftige riper i lakken de siste månedene.

 

Kjøp billetter til Document-lesermøtet i Stavanger her!

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.