Som man kan forvente, er det stor uenighet om hvem som vant tirsdagens debatt mellom Kamala Harris og Donald Trump. Jeg tror Kamala gjorde det, hvis man tar i betraktning at visepresidenten ikke dukket opp for å diskutere politikk, men for å selge et produkt.

Dette uttrykkes best av Donald Trumps svigerdatter, Lara Trump, som har en ledende stilling i sin svigerfars valgkamp. Ifølge henne var dette ikke en debatt i ordets rette forstand, ettersom Donald Trump var oppe mot en «Hollywood-produksjon». Den stakkars mannen måtte forsøke å holde politisk avstand til en kvinnelig skuespiller som hadde øvd seg på å fortelle løgner og le hånlig hver gang den tidligere presidenten forsøkte å forklare seg.

Hva gjør man i en slik situasjon? I Danmark ville det tilsvare at Lars Løkke gikk på TV for å debattere med en operasanger som i stedet for å presentere politikk sang en arie, og siden det er hyggeligere å høre på sang enn på Løkke, ville operasangeren uunngåelig bli kåret til vinner.

Ifølge en meningsmåling bestilt av New York Post mener halvparten av dem som så i det minste deler av den såkalte debatten, at Harris gikk seirende ut av den, mens 28 prosent støttet Trump og 13 prosent ingen av delene.

Det mest oppsiktsvekkende er imidlertid at Harris’ seier ikke ser ut til å ha gitt seg utslag i noen velgergevinst.

Ifølge New York Posts meningsmåling har det motsatte skjedd, med Trump opp ett prosentpoeng etter opptredenen med Kamala. Og sistnevnte er akkurat der hun var før møtet med den oransje mannen.

Akkurat nå har Harris støtte fra 50 prosent av de sannsynlige velgerne, mens Trump ligger på 47 prosent.

Man kan altså bare lure halvparten av amerikanerne, selv om alt fra Wall Street, Big Tech, nesten alle medier og utallige kjendiser forsøker å selge inn Kamala Harris som Guds lykkebudbringer på jorden.

Bør vi glede oss over dette resultatet? Jeg synes det, med tanke på at man i Danmark kan få et knusende flertall av velgerne til å gå på de samme svindeltriksene hver gang det er valg.

 

Kjøp billetter til Document-lesermøtet i Stavanger her!

 

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.