Voldskriminaliteten har økt under Harris-Biden-administrasjonen, ifølge data fra Justisdepartementet som ble publisert fredag.

Tallene motbeviser ABC News’ moderator David Muirs faktasjekk av Donald Trump under debatten med Kamala Harris tirsdag kveld.

Justisdepartementets undersøkelse fra USAs statistikkbyrå Bureau of Justice Statistic (BJS) viser at 22,5 av 1000 innbyggere rapporterte at de hadde blitt utsatt for voldskriminalitet i 2023, og 102,2 per 1000 rapporterte at de hadde blitt utsatt for eiendomskriminalitet.

Begge er statistisk sett uendret fra 2022, men er betydelig høyere enn i 2020, det siste året under president Trump, skriver Washington Times.

Tallene viser at kriminaliteten har steget under Biden og falt under Trump-administrasjonen, sier John R. Lott Jr., president i Crime Prevention Research Center, til The Times. Han har  fulgt dataene gjennom årene.

Lott Jr. sa at de nye dataene undergraver påstander fra Bidens hvite hus, visepresident Kamala Harris’ kampanje og nyhetsmedier om at kriminalitetsraten faller. Deres påstander er basert på FBI-data.

Voldskriminaliteten økte med 37 prosent under Biden-administrasjonen, sammenlignet med en nedgang på 17 prosent under Trump-administrasjonen, sa han.

BJS står bak National Crime Victimization Survey, som hvert år når ut til nesten en kvart million mennesker i 150 000 husholdninger.

Det er en av to primære nasjonale oversikter over den totale kriminalitetsraten. FBIs nasjonale database samler inn forbrytelser som rapporteres til lokale politiavdelinger.

Som Document har skrevet om tidligere var tallene fra FBI i fjor feilaktige. Likevel har liberale medier rapport at kriminaliteten har falt drastisk under president Bidens og visepresident Harris’ regime.

Spørsmålet kom opp under presidentdebatten tirsdag, da Trump sa at kriminaliteten er skyhøy i forhold til da han var president. Moderator David Muir faktasjekket Trump omgående og sa: – President Trump, som du vet, sier FBI at den totale voldskriminaliteten er på vei ned i dette landet.

Lott Jr. sier til Washington Times at Trump hadde rett da han sa at data fra FBI var mistenkelige.

I 2020 rapporterte 97 prosent av politiavdelingene sine data til FBI, selv om 10 prosent rapporterte ufullstendige data. I 2022 var det 31 prosent som ikke rapporterte data i det hele tatt, og ytterligere 24 prosent som rapporterte ufullstendige data.

Det betyr at mindre enn halvparten av politiavdelingene rapporterte fullstendige data til FBI, sier Lott Jr. Et annet problem er hvor ofte folk anmelder forbrytelser til politiet.

Lott Jr. sa at statistikken fra BJS viste betydelige forbedringer i flere alvorlige forbrytelser under Trump-administrasjonen. Grove voldslovbrudd falt med 24 % under Trump, men steg 55 % under Biden, ifølge dataene for 2023.

Ran, som falt 6 % under Trump, er opp 63 % under Biden. Voldtekt, som var flat under Trump, er opp 42 % under Biden.

Vi sjekker andre kilder for å sikre at tallene er korrekte. Google sier at det ser ut til at resultatene nedenfor endrer seg raskt. Hvis dette temaet er nytt, kan det noen ganger ta tid før pålitelige kilder publiserer informasjon.

Kom tilbake senere, sier Google. Andre kilder kan ha mer informasjon om dette emnet om noen timer eller dager.

(Google har sørget for at ABC News’ faktasjekk av Trumps påstand er fremtredende på søkesiden.)

Javel. Da må vi gå direkte til rapporten fra Justisdepartementet som viser det faktiske antallet forbrytelser under Biden sammenlignet med Trump. 2020 og 2021 er eksepsjonelle, på grunn av pandemien.

Men ser vi på det totale antallet voldsforbrytelser i 2019 og 2023, var det 605 650 flere i fjor under Bidens styre. Og det var nesten 200 000 flere ran i 2023 enn i 2019, og 253 710 flere tilfeller av grov vold.

Det var 2 254 740 «stranger violence» i 2019, som er en forbrytelse begått av en person offeret ikke kjenner, eller bare kjenner av utseende. I 2023, var tallet 3 233 400, en forskjell på 978 660, nesten én million.

Vi trenger vi ikke å komme tilbake og sjekke resultatene. Disse tallene fra Bureau of Justice Statistic er alt vi trenger å vite.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.