Onsdag satte Venezuelas president Nicolas Maduro godkjentstempelet på opprettelsen av Den antifascistiske Internasjonale, en bevegelse som har som mål å «forene progressive og demokratiske krefter over hele verden» for å «motvirke ytre høyres og fascismens fremvekst» samt motvirke volden fra ytre høyre.

Verdenskongressen mot fascisme

Maduro fordømte imperialismens forsøk på å gjennomføre kupp mot uavhengige regjeringer i Bolivia, Honduras og Nicaragua. Han uttrykte solidaritet med ofrene for ytre høyres vold og fordømte den internasjonale tausheten rundt ytre høyres forbrytelser. 

– Det er blitt foreslått å etablere en antifascistisk, antikolonialistisk og antiimperialistisk internasjonale for å kjempe for en ny og bedre verden … og forslaget er godkjent. Den antifascistiske internasjonale er opprettet, sa Maduro og bekjentgjorde at internasjonalen for kollektiv organisering av progressive krefter, vil ha sete i Caracas.

Sosialist = fascist?

Under seremonien kom Maduro til å glemme «anti», så det ble til den fascistiske internasjonale, uten at det dempet stemningen i salen. Freddyzur fikk det med seg:

 – Diktator Nicolás Maduro kunngjorde onsdag opprettelsen av en «antifascistisk, antikolonialistisk og antiimperialistisk internasjonale» som skal lede «nutidens og fremtidens kamp for en bedre verden», men i sin avslutningstale kom han galt ut og kalte det nye forumet den «fascistiske» internasjonale: 

– Tusen takk for at dere, fra mer enn 95 land, har deltatt på denne historiske grunnleggelsen av den fascistiske internasjonale. 

Hasta la victoria siempre !!!

 

Kjøp billetter til Documents lesermøte i Stavanger!

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag!

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.