Senatorene ble torsdag briefet av fungerende Secret Service-sjef Ronald Rowe om resultatet av den foreløpig granskningen av attentatet mot Trump. Senator Richard Blumenthal sa at folk kommer til å bli sjokkert når de får høre sannheten. Det er sjelden at Demokrater sier ting som slår tilbake på den sittende presidenten fra deres eget parti, og også visepresidenten.

«Jeg tror det amerikanske folk kommer til å bli sjokkert, forbauset og forferdet over det vi kommer til å rapportere til dem om Secret Service-svikten i dette attentatforsøket mot den tidligere presidenten», sa Blumenthal til Fox News. «Men jeg tror også at de kommer til å bli forferdet og forbløffet over at Department of Homeland Security ikke har vært mer imøtekommende, og ikke har vært så oppriktige og ærlige som de burde ha vært når det gjelder å gi dem informasjon.»

Department of Homeland Security rangerer over Secret Service. De skal ha «lent seg på» Secret Service for at de ikke skulle utlevere materiale til Kongressen. Blumenthal varsler kanskje at det er en praksis de ikke vil finne seg i, på bakgrunn av det som er kommet ut.

Republikaner Ron Johnson (Wisconsin) understreket at de vil forsøke å få til en tverrpolitisk rapport.

En av toppsjefene i Secret Service måtte fredag ta sin hatt og gå.

Assisterende direktør Michael Plati, som har ledet seksjonen for beskyttelse av Trump, president Biden, visepresident Kamala Harris, senator J.D. Vance fra Ohio og andre, avslutter sin stilling der på fredag, som er hans 27. årsdag i byrået.

Et ord som går igjen i beskrivelsen av det som skjedde 13. juli, er complacency – selvtilfredshet/likegyldighet, et annet er inkompetanse. Men et tredje er at sikkerhetshullene var resultatet av en bevisst holdning.

Senator Josh Hawley har hatt kontakt med flere varslere som antyder at det var en bevisst handling at Thomas Matthew Croooks slapp til. Han ble observert halvannen time før skudd falt. Da gikk han rundt med en avstandsmåler.

Det er det samme som å vise hva man har til hensikt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.