I en brutal video som Document har valgt å publisere, ser man en gutt som tilhører den ekstreme bevegelsen NLM angripe en eldre mann med kniv. Det bekrefter politiet. 

Det bekreftes av video, Aftonbladet og Samnytt. 

Onsdag kveld i Hässelby sniker en gutt under 15 år seg bak en eldre mann med rullator og stikker ham gjentatte ganger med kniv i ryggen. Etter angrepet roper gutten fornøyd. Videoen har spredt seg på Telegram, YouTube og andre sosiale medier.

Den eldre mannen kom seg hjem på egen hånd og oppsøkte sykehus. Ifølge Samnytt endte han opp med en punktert lunge.

Ifølge politiet er personene knyttet til denne volden en del av bevegelsen NLM, som står for «No lives matter». Ifølge amerikanske Homeland Security er dette en ekstremistbevegelse som oppfordrer til hensynsløs vold, drap og terror i kamp mot «samfunnets normer», som en hevn for å havne utenfor samfunnets ordinære løp. På Telegram blir videoen delt med følgende tekst:

”Ni som är utkastade från samhället, ni som känner er mobbade, ni som känner att ni blir behandlad fel. Sluta tänk som ett offer. Stå upp för er själva och skapa ren panik och terror i samhället”.

Ifølge politiet er det tre separate tilfeller av vold mot ulike tilfeldige ofre fra samme person. Politiet har oppsøkt gutten og gjennomført ransaking av hans adresse. Det gjenstår å se om det får noen form for konsekvens for gutten eller hans familie, ettersom han er mindreårig.

Se videoen (OBS: Sterke bilder)

 

Det er flere videoer publisert av Samnytt av samme type hendelser, knyttet til den samme bevegelsen.

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.