Etter lang tids arbeid har Norsk Kylling landet en omfattende avtale som skal sikre halal-produksjon av kylling som er sertifisert av Islamsk Råd Norge.

I nærmere to år har Islamsk Råd Norge (IRN) og Reitan-eide Norsk Kylling vært i en prosess for å få på plass en avtale som sikrer en omfattende produksjon av halal-sertifisert kylling i årene fremover, skriver Nationen.

Nå er avtalen i boks og det er duket for omfattende halal-produksjon av kylling i Orkanger. Med en ny halal-sertifisering på plass for Norsk Kylling tar de for alvor opp kampen i halal-markedet.

Fagansvarlig for dyrevelferd i Norsk Kylling, Merete Forseth, har ledet arbeidet med å bli halal-godkjent. Her sammen med styreleder i Islamsk Råd Norge, Masoom Zubair. Foto: Norsk Kylling / Hanne Marstrand

– Som en stor aktør i det norske kyllingmarkedet, er det et mål for oss å gjøre kylling med bedre dyrevelferd tilgjengelig for flere. Når vi nå er sertifisert til å utvide med en egen halal-produksjon, kan vi også tilby ECC-sertifisert kylling til en større del av befolkningen, sier Hilde Talseth, administrerende direktør i Norsk Kylling.

For å sikre at kravene til halal blir ivaretatt, vil produksjonen av halal-kylling være atskilt fra Norsk Kylling sin vanlige produksjon, opplyser selskapet.

«Norsk Kylling estimerer at markedet for halalproduksjon er på mellom 3000–4000 tonn kylling, og ser på dette som et spennende marked med stort potensial», skriver Norsk Kylling i en pressemelding.

Tall fra IRN indikerer at det er en stor målgruppe, med rundt 250.000-300.000 mulige kjøpere i Norge.

– Kylling er en viktig del av kostholdet for mange muslimer, og denne sertifiseringen bidrar til at vi kan gi et enda bedre tilbud av halalprodusert kylling i Norge, sier styreleder i Islamsk Råd Norge, Masoom Zubair.

Kjøp billetter til Document-lesermøtet i Stavanger her!

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.