Trump løy om henrettede babyer og innvandrere som spiser folks kjæledyr, skriker overskriften i VG, som er ekstra stor, slik at også personer med nedsatt syn og vi på den andre siden av Atlanterhavet kan se den.

Donald Trump skal ha løyet tretti ganger i nattens presidentdebatt, skriver journalist Jørn E. Kaalstad.

Det har ikke noe å si om Trump skryter, pynter på sannheten eller forteller røverhistorier – medier legger alt i én kurv med beklagelige løgner. Han forteller dem selvsagt, akkurat som enhver politiker.

Selv i Norge. Som slagordet «nå er det vanlige folks tur».

Kamala, derimot, liberalistenes nye yndling, er selve symbolet på ærlighet.

Men Kaalstad må likevel late som om han og VG har et snev av journalistisk etikk igjen, og skriver at Harris også ble tatt i å servere usannheter om sin motstander. Helt nederst på siden nevner han bare to av hennes utallige løgner.

Vi kan avsløre minst 25 av dem, men de tar for mye plass, så vi rapporterer om det i morgen.

I dag faktasjekker vi medienes faktasjekk av Trumps såkalte grove løgner, og det er VGs tur. Vi trenger ikke engang å sjekke alle de andre for å vite at de rapporter det samme søppelet.

Christina Pletten i Aftenposten får imidlertid en spesiell omtale. Hun skrev:

– Hvis USA velger Donald Trump etter denne debatten, fortjener de ikke bedre.

Det verste med debatten var arrogansen og selvgodheten til moderatorene og Kamala Harris, fordi de vet at de har all makt i mediene og slipper unna med alt.

Christina Pletten er en av dem.

Linsay Davis og David Muir var forferdelige, og det må alle erkjenne. CNN-moderatorene Dana Bash og Jake Tapper gjorde det mye bedre – og vi vet hvor partiske dé er.

Foto: Privat.

Nattens grove løgner ifølge VG

I nattens presidentdebatt på ABC News leverte Trump igjen en svimlende mengde av falske påstander, hvorav noen var grove løgner, i særdeleshet om abort, immigrasjon og økonomi, skriver Kaalstad.

Trump: – Jeg hadde ingenting med 6. januar å gjøre

En falsk påstand, skriver Kaalstad, og gir oss grunner vi har hørt for mange ganger før.

Mye kan sies om 6. januar, men kort oppsummert kan man si at Trump hverken planla eller oppfordret til opptøyene, men ba sine tilhengere om å marsjere fredelig og uten vold.

Og hvorfor skulle Trump ønske å utplassere 10.000 soldater fra nasjonalgarden hvis han er ansvarlig for stormingen av Capitol?

Det er heller ikke en forbrytelse å la være å akseptere et valg. Demokratene vet alt om det.

Vi bør heller snakke om Harris’ skandaløse uttalelse dagen før 9/11.

– Donald Trump etterlot oss det verste angrepet (6. januar) på vårt demokrati siden borgerkrigen, sa hun under debatten.

Det er ikke bare skamløst, men en grov løgn og en fornærmelse mot 3000 døde amerikanere og deres familier.

Trump: – Jeg hadde ingen inflasjon, praktisk talt ingen inflasjon

Dette er usant, kumulativ inflasjon i løpet av Trumps presidentperiode var omtrent 7,8 prosent, skriver Kaalstad.

–  Riktignok var inflasjonen lav, 1,4 prosent, på slutten av perioden, etter å ha stupt under covid, ifølge CNN.

Kumulativ inflasjon? Det er lurt å bruke fancy ord når du vil forvirre leserne dine. Jeg måtte google ordet og fant ut at den gikk opp til 20 % under Biden.

– Inflasjonen når 20 prosent under Biden, noe som presser småbedrifter til randen, skriver den «borderline» venstreorienterte avisen The Hill.

Det er alt vi trenger å vite. Folk og bedrifter lider under Brandons lederskap, og vi opplever at alt har gått opp mer enn 20 prosent.

Dette er et svært interessant diagram. Kumulativ inflasjon nevnes ikke, men vi skjønner poenget.

«Way to go, Biden». Du er der oppe med Carter og Ford.

Trump: – Tim Walz sier at henrettelse etter fødsel er OK

Trumps påstand om barnemord er falsk, sier Kaalstad . – Ingen amerikanske delstater tillater henrettelse av en baby etter at barnet er født. Det er ulovlig i alle delstater, ifølge CNN.

Nei, påstanden er ikke falsk, Kaalstad. Og dette var det mest vanvittige eksempelet på hvordan ABC-moderatorene faktasjekket Trump i sanntid.

Document har skrevet om «henrettelse av babyer» og brukt fakta fra offentlige registre i Minnesota som kilde.

Det har til og med skjedd i Norge. Praksisen er så grusom at den er vanskelig å forestille seg. Det er moderne barbari fra venstresiden forkledd som liberale kvinners rett til å bestemme over sin egen kropp.

Det er de samme menneskene som krever at du skal slutte å spise kjøtt fordi dyrene lider.

Minnesota har den mest radikale og inhumane abortloven i USA

Hans Rustad og Espen Teigen diskuterte debatten i går, og Hans nevnte den tidligere guvernøren i Virginia, en lege, som forklarer prosedyren for senabort når barnet kommer ut i live.

Dette er hans eksakte ord. Den rolige stemmen hans, og den saklige holdningen, er mildt sagt skremmende:

Når vi snakker om aborter i tredje trimester, gjøres disse med samtykke fra moren, med samtykke fra legene, mer enn én lege, forresten, og det gjøres i tilfeller der det kan være alvorlige misdannelser, der det kan være et foster som ikke er levedyktig.

Så i dette eksemplet, hvis en mor har veer, kan jeg fortelle deg nøyaktig hva som ville skje. Spedbarnet ville bli forløst. Spedbarnet ville bli holdt komfortabelt. Spedbarnet ville bli gjenopplivet hvis det var dét moren og familien ønsket, og så ville det oppstå en diskusjon mellom legene og mødrene.

Vi har millioner av mennesker som strømmer inn i landet vårt fra fengsler, fra mentalinstitusjoner og sinnssykehus

Det er ingen bevis for Trumps påstand, skriver Kaalstad og viser til kilder fra CNN.

Ingen bevis, VG? Vel, hvis dere gjorde jobben deres og rapporterte sannheten, kunne dere ha gjort tusenvis av rapporter om kriminalitet, drap, terror og tragedier de ulovlige har brakt med seg siden Biden tiltrådte.

Vi antar at Trump bare finner opp tallene her også.

I fjor (2023) var halvparten av alle ICE-arrestasjoner kriminelle utlendinger siktet for mer enn:

33.000 overfall
3000 ran
6900 innbrudd
7500 våpenforbrytelser
4300 seksualforbrytelser
1600 kidnappinger
1700 drap og mord

Trump: – Kriminaliteten har gått til himmels

Påstanden er feil, skriver Kaalstad. – Det var en økning i kriminalitet under pandemien, men ulike studier viser at voldskriminaliteten i USA nå har sunket til det laveste nivået på flere tiår. Kriminaliteten falt betydelig i 2023 og i første kvartal 2024.

– Voldskriminaliteten var høyere i 2020, da Trump var president, enn under president Biden så langt, ifølge The New York Times.

«Not true. Ask a New Yorker».

Dette er en enorm løgn, men ikke fra Trump.

Vi har skrevet flere saker om kriminalitet under Joe Biden og Kamala Harris på Document. USA har blitt mindre trygt de siste tre årene, og ikke overraskende er FBIs statistikk, som Kaalstad refererer til, villedende, upålitelig og regelrett løgnaktig.

Bare ett av mange eksempler: 32 % av alle politimyndigheter leverte ingen data.

Trump: I Springfield spiser de hundene. Folkene som kommer inn, de spiser kattene. De spiser kjæledyrene til menneskene som bor der.

Det er usant, skriver Kalstaad og siterer kilder fra New York Times. Og når NYT har sagt det, så er det sant.

Vi skulle ønske Trump hadde unngått å fortelle en historie som uten tvil er sann, men som blir latterliggjort av venstresiden og ansett som rasistisk. Og vi hater når han sier ting som gir gribbene grunn til å angripe.

Trump burde i stedet ha sagt at de virkelige problemene i Springfield er en desperat befolkning som ser den lille byen sin bli ødelagt av 20.000 migranter.

Ingen liten by, ikke en gang om den var fylt med 100 % liberale godhetsapostler med blødende hjerter, ville gått med på det.

Men venstresiden bryr seg ikke om vanlige folk – ikke engang svarte amerikanere. De er bare ute etter å splitte oss.

«I Meme Therefore I am» publiserte et hjerteskjærende vitnesbyrd fra en innbygger i Springfield, Ohio.

Hun reflekterer over hvordan byen hun kjente som liten jente, har forandret seg, og hvordan hun nå føler seg overkjørt av haitiske immigranter som, sier hun, viser liten respekt for amerikanske skikker eller kultur.

Hun kunne faktisk ha bodd i Groruddalen, eller hvilket som helst sted i Norge. Og som dem, mister hun alt som er kjært for henne og er foraktet av dem som har latt dette skje.

Jeg vedder på at ordføreren i Springfield ikke vil at du skal vite dette, skriver @ImMeme.

Det gjør heller ikke mediene, selv ikke de på den andre siden av Atlanterhavet, 7000 kilometer unna.

De er i bransjen for å lyve om fakta, og de bryr seg ikke om oss vanlige folk, hverken i Norge eller i Amerika.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.