Ap-rebellen Trond Giske får ikke støtte av nominasjonskomiteen i Sør-Trønderlag, selv om han leder det klart største lokallaget, Nidaros Ap.

Kun ett av Sør-Trøndelags ni medlemmer i nominasjonskomiteen ønsker Trond Giske på Stortinget, melder flere medier torsdag kveld. Hva Ap-medlemmer mener ignoreres tydeligvis av de fleste i partiledelsen.

– Det er riktig at det bare er en person som støtter dissensen, og så er det et flertall for den andre lista, sier komitéleder Roar Aas til NRK.

Kun Trondheim Ap-leder Pål Sture Nilsen ønsker at Giske skal være kandidat for partiet, . men flertallets liste har ikke Trond Giske med i det hele tatt, skriver Adresseavisen.

Øverst på lista finner vi  Per Olav Skurdal Hopsø, som siden i fjor har vært statssekretær for vår kunnskapsminister uten utdannelse, Tonje Brenna.

Samtidig trekker stortingspolitikar Kirsti Leirtrø seg fra nominasjonsprosessen. Hun anbefalte at Giske gjorde det samme. Giske sa til NTB tidligere i kveld at dette var uaktuelt.

Aas sier det er synd Leirtrø trakk seg.

– Kirsti er en utrulig populær politiker ute i kommune-Trøndelag.

Også Giske er populær i Trøndelag, men dét betyr tydeligvis ikke like mye.

Kjøp billetter til Document-lesermøtet i Stavanger her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.