At Stavanger bispedømme som det siste i landet nå inviterer LHBTQ-ideologien inn i kirken, opprører mange. Enkelte representanter forstår ikke hvorfor det må spesifiseres legning i stedet for kompetanse.

Torsdag vedtok bispedømmerådet i Stavanger at en mangfoldserklæring nå skal stå i stillingsutlysninger. En slik erklæring betyr i praksis at homofile og andre med varierende legning oppfordres til å søke jobb i kirken.

Hen, han, hun og homo: Alle ønskes velkommen av Stavanger bispedømme

Therese Egebakken, som er en av de konservative stemmene i mindretallet i rådet, mener erklæringen er unødvendig, skriver Stavanger Aftenblad.

– Ingen har sagt at noen ikke er velkommen til å søke, sa hun.

– Jeg tenker vi har alt å vinne på å vise at vi vil være et bispedømme som vil skape rom for alle kompetente personer. Det er kompetanse vi jakter etter, og den kompetansen tror vi finnes i et mangfold, sa Dag Tormod Milje under debatten.

Men vedtaket gikk igjennom med 7 av 9 stemmer. Frimodig kirke stemte blankt, mens Bønnelista stemte for en alternativ erklæring. Bønnelistas forslag, skrevet av Magne Hersvik, inkluderte alle kvalifiserte søkere, uten å gi ekstrapoeng til kjønnsforvirrede mennesker. Dermed fikk biskop Anne Lise Ådnøy det slik hun ønsket det.

Hersvik mente at kirken har fungert som LHBTQ-aktivister, og presenterte en tekst med følgende ordlyd:

«Stavanger bispedømme skal være en arbeidsplass med rom og respekt for alle, vi oppfordrer alle kvalifiserte søkere til å søke».

Dette ble ikke akseptert av dem som helt uten å blunke sa rett ut at dette handlet om forskjellsbehandling, og at enkelte mennesker fortjener ekstrapoeng på grunn av gamle synder.

– Vi mister det som er poenget med saken om vi går for den varianten. Gruppene som er ramset opp i den foreslåtte mangfoldserklæringen, vet vi at ofte blir diskriminert. Dette er snakk om positiv særbehandling. Derfor stemmer jeg imot Hersvik sitt forslag, sa Dorrit Vignes.

Det er ikke så ofte jeg besøker kirken, men hvis jeg møter opp en søndag, så er det neppe for å fôres med mer LHBTQ-propaganda, som også har invadert min helligdom, fotballen.

Stavanger bispedømme var sist ute med å fjerne setningen «informasjon om samlivsform kan innhentes og vektlegges» fra stillingsannonser. Dermed har det siste fortet i norsk kirke falt, og Den norske kirke har begått selvvalgt selvmord. Nå er det ikke lenger Jesu ord som teller, men de nye guddommene «mangfold» og «inkludering». Satanistene i Skeivt nettverk jubler over seieren.

Er man en bibeltro kristen, er man ikke lenger velkommen i Den norske kirke. Alt skal overlates til de stolte syndere, de som forkaster alle regler som er en betydelig del av den opprinnelige religionen som bygde vestlig sivilisasjon.

Samtidig er det andre beinet forkastet, altså Sokrates og hans vitenskapelige prinsipp, som lød: Det eneste jeg vet, er at jeg intet vet.

I dag er vitenskapen fastslått, ifølge klimahysterikere, pandemisvindlere og alle som lever av å flå sin egen befolkning i sine roller som politikere eller ledere av såkalt ikke-statlige organisasjoner.

Uten Jesus og Sokrates finnes det ikke lenger noe håp for vestlig sivilisasjon. Homofile og transer vil neppe overleve i det nye systemet, kvinner og barn vil få livet forverret. Det er bare å ta en kikk på land som ikke er som oss.

Som red. Rustad og Helena Edlund snakket om på dagens radiosending: Sosialdemokratiet er i ferd med å begrave seg selv. Som red. Rustad sa det: Mennesket har en iboende trang til å beskrive hva som skjer. Dette er journalistens rolle: å se det vi ser.

Sosialdemokratiets forfall har undertegnede advart om i mange år, og det er en stor skuffelse å få rett. Britiske Labour viser oss veien mot helvete.

Les også:

Velferdsstaten: Utopien som endte opp som en selvmordspakt

Kjøp billetter til Document-lesermøtet i Stavanger her!

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.