Det er sider ved dekningen av Høiby-saken som vekker undring. Ingen i pressen er uvitende om at man rammer den kommende dronningen når man går etter hennes sønn. Indirekte rammer man da kongefamilien og det norske kongehuset. Det vet pressen, derfor er det oppsiktsvekkende å se det som nå utspiller seg.

Det er selvsagt legitimt å dekke at Marius Høiby har havnet i trøbbel. Den utløsende årsak var vold mot kjæresten. I kjølvannet av det har pressen satt søkelys på hans omgangskrets.

Se og Hør har avslørt at Oslo Politi hadde en forebyggende samtale med Høiby i fjor. Det er ikke så merkelig. Høiby er ingen hvem som helst. Men det som er merkelig er at Se og Hør har publisert lydopptak av samtalen. Noen i politiet lekker. Det samme skjedde med Høibys telefonsamtaler med kjæresten.

Ikke bare er det noen på innsiden som lekker. Noen på utsiden er villig til å publisere fortrolige samtaler som rammer kronprinsessens barn.

De vet selvsagt hva de gjør.

For kongefamilien må dette være en stor ekstra-belastning: Kan de stole på de som skal passe på dem? Høibys telefon er sannsynligvis avlyttet, kanskje i beste mening. Men det gir vokterne stor makt hvis de velger å misbruke informasjonen.

Jeg legger merke til at ingen stiller spørsmålet:

Hvorfor ønsker noen å ramme det norske kongehuset?

En ny måling viste drøye 60 prosent oppslutning. Bare ca 30 prosent vil avskaffe kongehuset. Skandalene har påvirket oppslutningen.

Tor Bomann Larsen påpekte at dobbelt så mange er tilhengere som vil avskaffe.

Men noen ser ut til å kjøre en kampanje for å avsette kongehuset og innføre republikk.

Hvorfor? Dette er krefter som vet hva de gjør.

Hvem har gitt seg selv autoritet til å avskaffe monarkiet? Dette er den type operasjoner som vi ser mer og mer av. De styres av krefter som ikke gir seg til kjenne. Pressen er blitt deres lydige redskap.

Men er det slik vi vil ha det?

Kongehuset er ikke perfekt. Det er like skrøpelig som resten av samfunnet. Men de er mennesker, på godt og vondt.

De som vil forvandle Norge til republikk er ikke det. De er ikke menneskelige.

De er hensynsløse.

 

https://www.vg.no/rampelys/i/o3koj7/visepolitimesteren-i-oslo-ble-informert-foer-hoeiby-samtaler?

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.