KrFU-leder Hadle Rasmus Bjuland sier KrF har store oppgaver foran seg etter en krevende tid. Han er åpen for å stille som ny nestleder i partiet.

Bjuland er en gammeldags KrF-politiker, selv om han fortsatt er ung. Han har blant annet gått til angrep på woke og vil bekjempe kjønnshysteriet i norsk skole.

– Vi ser en større og større usikkerhet på kjønn, narkotika og familiepolitikk. Før var dette veldig tydelig for folk. Dette er kamper KrF kommer til å ta, sa han til Stavanger Aftenblad for noen dager siden.

Han har tidligere sagt at han ønsker å overta Olaug Bollestads plass på Stortinget.

– Jeg stiller meg disponibel til førsteplassen på Rogaland KrFs stortingsliste, nå som Olaug har takket nei.

Oversatt: Jeg vil sitte på Stortinget, om partiet vil ha meg.

Han nevner tre mål han vil jobbe for hvis han kommer på Stortinget.

  1. Han vil fjerne den «rosa» kompetansen fra skolen.
  2. Han vil jobbe for kjernekraftanlegg i Rogaland.
  3. Stoppe moraliseringen av foreldre som vil være mer hjemme med barna.

Som en ekte bedehusgutt fra Jæren er religion viktig for 24-åringen. Han ble valgt som leder av KrFU som 21-åring, og anses som en kommende stjerne i KrF, som akkurat nå sliter i kraftig motbakke. I de siste meningsmålingene har partiet ligget godt under sperregrensen.

I et langt intervju med VG onsdag sier Bjuland at han ser store muligheter i utfordringene som Kristelig Folkeparti står overfor. Han stiller seg åpen til eventuelt å tre inn som ny nestleder.

Bjuland mener KrF kan reise seg ved å tørre å være mer «bråkete».

– Nå er det en prosess på gang. Det er et tidlig stadium i prosessen og mange gode kandidater. Dersom partiet vil at jeg skal gjøre en jobb som nestleder, stiller jeg meg til disposisjon, sier Bjuland til NTB.

Nåværende nestleder Ida Lindtveit Røse er sykmeldt, trolig på grunn av skandalen som har rammet hennes ektemann i forhold til videoopptak av kvinner på toalettet under sitt opphold i Arendal under Arendals-uka. Fungerende KrF-leder Dag-Inge Ulstein har avvist at han er kandidat til ledervervet.

Bjuland har i en periode vikariert for Bollestad på Stortinget, og beskriver henne som en «raus og inkluderende leder».

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.