Det holder ikke med Europa. Tony Blair ber om et verdensomspennende sensurregime. I et intervju med LCB radio sist uke foreslo han like godt et globalt totalitært regime. Like godt å hoppe i det som å krype i det.

I en tale til LBC Radio denne uken sa Blair at «Verden er nødt til å komme sammen og bli enige om noen regler rundt sosiale medier. «Det handler ikke bare om hvordan folk kan fremprovosere fiendtlighet og hat, men jeg tror … virkningen på unge mennesker, spesielt når de har tilgang til mobiltelefoner veldig tidlig, og de leser en hel masse ting og mottar en hel masse ting som jeg tror virkelig ødelegger tankene deres på en storstilt måte.
Jeg er ikke sikker på hva svaret er, men jeg er sikker på at vi må finne et.»

Blair får spørsmål om hvorvidt andre land vil følge Brasils eksempel og forby X. Han er ikke i tvil om hva han svarer på når han sier: – Vi kan ikke fortsette på denne måten.

«Denne måten» er Elon Musk og X.

Blair er ikke alene. Kravet om sensur leter til å være en kampanje. Politikerne sekunderer hverandre i at det er den eneste farbare veien.

Speaker i Parlamentet, Sir Alistair Hoyle:

«Feilinformasjon er farlig», sier Hoyle. «Sosiale medier er bra, men det er også ille når folk bruker dem på en måte som kan føre til opptøyer, trusler, skremsler, og som antyder at vi bør angripe noen, dét er ikke akseptabelt.
«Det vi må gjøre, er å korrigere det som står der oppe, hvis ikke tror jeg regjeringen må tenke lenge og grundig over hva de skal gjøre med sosiale medier, og hva de skal legge frem for Parlamentet som et lovforslag.
«Jeg mener at det bør være på tvers, det spiller ingen rolle hvilket land du befinner deg i. Faktum er at feilinformasjon er farlig, og ingen feilinformasjon, trusler eller intimidering bør få lov til å bli spredt på sosiale medier.»

«Det spiller ingen rolle hvilke land du befinner deg i»: En transnasjonal inkvisisjon. Samordning av lovverk. Felles definisjoner av hat og islamofobi.

Etter 22. juli holdt Document et møte i Oslo Militære Samfund. Der tok Walid Kubaisi ordet og minnet folk på historien om Kain og Abel: Mennesker har hatet hverandre siden tidenes morgen. Historien om Kain og Abel er en påminnelse om hva mennesket er i stand til etter å ha blitt drevet ut av Paradis.

Den nye wokekulturen vil skape et nytt paradis der hat er fordrevet. Mennesker hater hver eneste dag. Det er forbundet med å være menneske. Å skulle forby hat er det samme som å skulle forby menneskenaturen. Historisk har dét endt med forferdelse.

Likevel tuter nå alle ulvene i flokk. Sosialdemokrater i Nord-Europa har på få år gått fra å beskytte rettigheter til å beskytte mennesker. De gjør det ved å ofre andre menneskers rettigheter. Det kan fremstå som det glade budskap, men er i virkeligheten en oppskrift på å så hat mellom menneskene.

Det som skjer, er ikke improvisert eller spontant. Det har vært underveis lenge. Men kanskje det at inkvisisjonen nå står åpent frem, kan vekke folk. Tyranniet kaster masken, og dets ansikt er ikke pent.

Blair og hans konservative motpart William Hague skrev en artikkel sammen i 2021 hvor de gikk inn for digitale ID-løsninger for britene hvor all informasjon kunne samles: Selvfølgelig bank, skatt, førerkort, pass, men også helsehistorie og vaksinestatus. Blair var blant dem som gikk inn for vaksinepass. Med et digitalt ID ville alt kunne få plass.

Britiske myndigheter har planer om å rulle ut digitale penger i nærmeste tiår: Central Bank Digital Currency (CBDC).

Blairs forslag minnet om Kinas elektroniske pass. Det er fullt mulig å putte et karbonavtrykk-scoresystem inn i et slikt pass, akkurat som i Kina.

Farage advarte også om at en digital ID utvilsomt ville være knyttet til et poengsystem for karbonkreditter. Senest denne uken tok forskere ved University of Leeds til orde for å innføre rasjonering i stil med andre verdenskrig for å bekjempe klimaendringene, og foreslo at innbyggerne skulle få utstedt et «karbonkort» som skulle holde oversikt over den enkeltes karbonforbruk, på samme måte som den kinesiske teknologigiganten Alibaba annonserte planer om «individuell karbonfotavtrykkssporing» på fjorårets WEF-toppmøte i Davos.

Sentralbanksjef Ida Wolden Bache var i Sveits og undertegnet en avtale med den kinesiske sentralbanken, samtidig som Støre var i Beijing. Vet vi alt om avtalen de undertegnet?

Vesten har det travelt med å kvitte seg med det som skapte Vesten.

Tempoet har vært så høyt at folk ikke har hengt med. Men nå merker folk at noe skjer.

Noen slag er tapt, men ikke krigen.

 

 

 

 

 

https://www.breitbart.com/europe/2024/09/07/tony-blair-calls-for-global-agreement-on-social-media-speech-restrictions/

https://www.breitbart.com/europe/2023/02/23/tony-blair-and-ex-tory-leader-call-for-chinese-communist-style-digital-id/

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.