En sosialarbeider fra Socialtjänsten i Nord-Stockholm, Salar Zandi (43) er tiltalt for flere alvorlige lovbrudd, blant annet voldtekt og ran, mot prostituerte kvinner.

Zandi, som hadde en høy stilling i sosialpsykiatrien og er utdannet innen omsorgsfag, er mistenkt for å ha begått overgrepene i arbeidstiden. Han levde et dobbeltliv, skriver Expressen.

Men politiets spesialenhet tok opp sporet av ham, og kvinnenes vitnemål har nå ført til en lang fengselsstraff.

Under etterforskningen har han innrømmet å ha kjøpt seksuelle tjenester, men nekter for voldtektsanklagene.

– Jeg oppsøkte disse kvinnene for å lindre ensomhetsfølelsen min, sier han i politiavhør, men sier at det aldri dreide seg om vold eller trusler.

Flere kvinner har stått frem og fortalt om overfall og ran, der mannen skal ha truet dem med kniv. Aktor har lagt ned påstand om en lang fengselsstraff.

– Det er en stor lettelse for mine klienter at mannen nå blir tiltalt, sier forsvarer Denis Celo til Expressen.

Rettssaken pågår, og dommen er ventet i neste uke.

Socialtjänsten har satt i gang en intern etterforskning av mannens ansettelsesforhold.

Det er ikke første gangen at folk opplever å bli voldtatt av migranter i offentlig tjeneste. I januar ble en 62 år gammel afghaner, ansatt ved et sykehjem i Stockholm, dømt til tre år og ni måneders fengsel for å ha voldtatt ei 90 år gammel dement kvinne på arbeidsplassen sin.

Velferdsstaten i et multikulturelt Sverige ser ikke ut til å fungere så bra for urbefolkningen.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.