Det norske prinsessebryllupet har i det siste vært godt stoff over hele verden. I India hvor de ikke er fremmed for ekstravagante brylluper, skulle man tro det ville bli vanskelig å vekke oppmerksomhet efter det nylige spetakkelet rundt Ambani-bryllupet. – Men den norske prinsesse Märtha Louise – den kanskje mest kontroversielle kongelige i verden – og «sjamanen» Durek Verrett lykkes, skriver Manifest Magazine:

Over- og underjordiske vesener

– Prinsesse Märtha Louise er den fjerde i arverekkefølgen til den norske trone og regnes som den kanskje mest kontroversielle kongelige i verden. 

Hun er utdannet fysioterapeut, men det er som clairvoyant (klarsynt) at hun har gjort karrière. Hun påstår å kunne kommunisere med dyr og engler og har åpnet et terapisenter for å lære andre videnskapen om kontakt med over- og underjordiske vesener. 

Hennes kontroversielle uttalelser, overbevisning og det faktum at hun under pandemien begynte å selge en medaljong som kunne beskytte mot covid 19, førte til at hun måtte gi opp sin rolle i kongefamilien, men uten å gi avkall på prinsessetittelen. 

Den pittoreske vestlandsbyen Geiranger

The Print har fått med seg at bryllupet sto i den «pittoreske vestlandsbyen Geiranger» hvor de fikk selskap av kongelige fra Sverige i tillegg til «influencere og norske kjendiser»: 

– Martha Louise har sagt at hun ikke ville bruke prinsessetittelen i kommersiell sammenheng, men i regi av en brennevinsprodusent introduserte hun og Durek i juni en rosa gin med Martha Louises og Verretts navn og et rosa monogram på flasken. Dette har norske helsemyndigheter karakterisert som upassende markedsføring.

Hva med Durek, hvem er han?

Hvem er så «sjamanen» Durek Verrett, spør Manifest Magazine.

– Før prinsesse Märtha Louise innledet et forhold til ham, var Durek Verrett en halvkjendis. Han er født i California, jobber som alternativ terapeut og hevder å være sjettegenerasjons sjaman. Noen av hans klienter er høyt profilert. Han har vært i nyhetene for sine påstander om å være synsk og å kunne forutsi fremtidige hendelser, for utradisjonelle medisinske teorier og vaginarensning. 

The Free Press Journal forteller at Norges prinsesse gifter seg med Hollywood-guru som hevder han er «gjenoppstått fra de døde»:

– I en alder av 28 døde Durek av organsvikt. I fire minutter følte han kniver stikke seg og hans bestemor ba ham gi slipp, men han våknet efter å ha besøkt sin mors livmor og memorert alle mennesker han hadde møtt. Verrets åndelighet og påstander om å ha stått opp fra de døde har gjort nordmenn skeptisk eftersom de har et konservativt forhold til sine kongelige tradisjoner.

Hva gjør Märtha og Durek i nyhetene?

Men hvorfor er prinsesse Märtha Louises og Dureks bryllupsseremoni i nyhetene, spør Manifest videre: 

– Det kongelige bryllupet er blitt et diskusjonstema verden over av flere grunner. For det første var forholdet til norsk presse anstrengt fra starten av. I tillegg til parets kontroversielle omdømme innbød ikke deres merkelige uttalelser til positiv omtale. 

Et eksempel på «merkelige uttalelser» er at paret insisterer på at de i et tidligere liv har hersket over Egypt: 

– Når vi er sammen ser vi noen ganger et annet ansikt i hverandre. Jeg har minner om oss i Egypt hvor hun var min dronning og jeg var farao. 

Prinsessen selv ser ingen sammenheng mellom parets aparte uttalelser og medienes kritikk. Hun har begrunnet kritikken med ren og skjær rasisme:

– Før jeg møtte Durek trodde jeg aldri at det fantes rasisme i Norge. 

Durek blir ikke prins

I tillegg skal parets beslutning om å gi HELLO! Magazine eksklusiv rettigheter til bryllupet, ha forårsaket opprør i Norge. 

– Lørdagens vigsel i et stort utendørstelt var kun åpen for medier som sponset arrangementet, og ble ikke sendt på norsk TV, skriver The Print og forteller at Durek blir en del av landets utvidede kongefamilie, men ikke av kongehusets kjerne. 

– Han blir derfor ikke prins.

Symbolikk fra tidligere liv

Fire dagers bryllupsfestligheter ble toppet av det fantastiske i at den egyptiske farao efter tusener av år skulle gjenfinne sin dronning: 

– Bryllupsmonogrammet var brodert i gulltråder på brudgommens sorte smoking og brudens slør og var en direkte refleksjon av parets tidligere liv i Egypt. 

På Instagram har prinsessen forklart at «M» for Martha symboliserer «Den kloke ugle, en vokter av sjeler som navigerer mellom verdener». Uglen er beskytteren som veileder mennesker i overgangen fra det jordiske til åndeverdenen. 

Også D-en i Durek er full av symbolikk fra gagne dage. Dureks hieroglyf manifesterer seg som en hånd – et symbol på handlinger som utføres med ynde, som åpner dører og danser seg gjennom livet. 

Valget av sang da bruden gikk over kirkegulvet var «When You Believe», kjenningsmelodien fra filmen «The Prince of Egypt». 

Gled deg til dokumentaren!

– Hvis du ikke kan få nok av det kongelige norske bryllupet, kan du glede deg til Netflix’ dokumentar kommer. Den tar for seg deres kjærlighetshistorie i dette liv, avslutter Manifest Magazine. 

Kongehuset tåler ikke vekten av skandaler

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.