NTB

Minst 40 palestinere er drept og 60 såret i et israelsk luftangrep mot en teltleir i Khan Younis, opplyser sivilforsvaret på den Hamas-styrte Gazastripen.

Beboere og helsepersonell sier teltleiren, som lå i den humanitær sone i området Al-Mawasi, ble truffet av minst fire raketter. Palestinere som har flyktet fra andre deler av det krigsherjede palestinske territoriet, bor tett på hverandre i leiren.

Sivilforsvaret i Hamas-kontrollerte Gaza sier minst 20 telt tok fyr og at kratrene etter rakettnedslagene var opptil ni meter dype.

Den israelske hæren (IDF) sier angrepet var rettet mot «betydelige Hamas-terrorister» og traff en kommandosentral Hamas hadde plassert inne i den humanitære sonen.

– Terroristene utførte terrorangrep mot IDF-soldater og den israelske staten, sier hæren i en uttalelse.

Hamas avviste at de hadde krigere der angrepet skjedde.

– Okkupantenes påstander om at det var motstandskrigere til stede er direkte løgn, sier gruppen i en uttalelse på Telegram.

Khan Younis ligger sør på Gazastripen. Nesten alle de 2,3 millioner innbyggerne i det palestinske territoriet har måtte flykte minst én gang, og noen har flyktet så mange som ti ganger. Krigen på Gazastripen ble utløst av det Hamas-ledede angrepet på Israel 7. oktober i fjor, der over 1200 mennesker ble drept.

Over 40.000 er drept og ytterligere 98.000 såret i den påfølgende krigen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.