Svindelen fra organisasjonen «Feeding the Future» var en skandaløs sak som hadde vært sensasjonelle nyheter i månedsvis dersom de tiltalte hadde vært John og Jane fra Fargo i Minnesota.

Å stjele mat fra sultne barn for å berike seg selv, ville vekke sinne hos de mest kyniske mennesker, og det var akkurat det mennene og kvinnene fra et land langt borte gjorde. Det vil si Somalia.

Det var ikke bare det største og mest avskyelige bedrageriet under pandemien i landet, men da de tiltalte var i retten, avslørte et jurymedlem at noen hadde lagt igjen en pose med 120 000 dollar i kontanter hjemme hos henne, med løfte om mer hvis hun stemte for frifinnelse.

Dette er Tim Walz’ Minnesota og viser igjen hans mangel på lederskap og, som mange på venstresiden, hans behov for å importere folk fra nasjoner som allerede har begått forbrytelser og svindel i hans delstat.

En annen skandale som involverer Walz og somaliere handler om gjenger som fører krig og smugler barn i Minnesota, men guvernøren ba likevel Trump om flere somaliske flyktninger.

Feeding the Future

Walz overvåket den verste pandemisvindelen i landet; 250 millioner dollar stjålet fra et program for å gi barn mat, skriver Washington Times.

Mange delstater var plaget av svindel under pandemien, særlig med skattefinansiert bistand i en vanskelig tid. Men det mest alvorlige og grove skjedde i Minnesota, og burde ha blitt oppdaget lenge før det skjedde.

Mens guvernøren gikk etter og straffeforfulgte vanlige folk for å ha åpnet forretningen sin eller gikk på gata uten maske, håvet Feeding the Children inn penger som skulle gå til sultne barn.

Medlemmer av svindelen donerte til Demokratene, skriver Robby Starbuck.

– Justisdepartementet oppdaget svindelen da den var absurd åpenbart og siktet 48 personer, men senere var det hele 70 tiltalte. Hvis Walz tillot denne svindelen under nesen sin, hvor mye svindel vil han tillate hvis han blir valgt sammen med Kamala? Det vil bli total galskap.


Omtrent 250 millioner dollar som var ment å betale for måltider for sultne barn, gikk i stedet i lommene til kriminelle, ifølge føderale påtalemyndigheter som siktet 70 personer for den enorme svindelen, skriver The Examiner.

En statlig revisjon viser at Minnesota Department of Education gjentatte ganger ignorerte røde flagg som ville ha avslørt svindelen. Revisjonen klandrer ikke guvernøren spesifikt, men representant Lisa Demuth, den øverste republikaneren i delstatens Hus, sa at problemet ligger hos ham.

– Hundre prosent av svindelen lander på skuldrene til guvernør Walz, sa hun. Vi har systemisk svindel i delstaten Minnesota, og det har ikke blitt tatt på alvor.

Å skape en helt som ikke finnes

Programmet som er initiert av staten, gir barn gratis mat på skolen, i skolefritidsordningen og om sommeren.

Norgesvennen Tim Walz’ matprogram har fått omtale i norske medier.

Visepresidentkandidat Tim Walz signaturpolitikk har vært å innføre skolemat for alle. Hvorfor klarer vi ikke det i Norge?, skriver Andreas Viestad i VG.

– Å høre på Tim Walz snakke om skolemat, er som å høre Obama snakke om «håp», det gir meg troen på at politikk kan funke.

– Innføringen av gratis skolemat har gjort Walz til en helt, ikke bare blant typiske venstrevridde velgere.

Statlige ledere som er «out to lunch»

Da skolene ble stengt under pandemien fikk ideelle organisasjoner mer penger og nye oppgaver med å levere måltider til barn hjemme hos dem. Leverandører som så dollartegn, skyndte seg å bli med i programmet, og svindelen blomstret, skriver The Examiner.

På høyden av sin virksomhet hevdet Feeding Our Future å ha delt ut 11.8 millioner måltider bare i april 2021 for 32 millioner dollar.

En kvinne fikk 7 millioner dollar for å servere mer enn 2 millioner måltider. Hun sa at hun serverte noen måltider, men ikke i nærheten av det hun hadde krevd i refusjonene sine. Hun har blitt dømt til å betale tilbake mer enn 5 millioner dollar.

Minnesotas lovgivende revisjonskontor sa at det statlige utdanningsdepartementet, som drev programmet, var «out to lunch» – de var for forvirret og uinteressert til å skjønne hva som foregikk.

Klagene på programmet, som de gjerne vil ha i Norge, har kommet inn siden 2018 da Walz ble guvernør, men staten har unnlatt å følge opp mange av dem.

Noen ganger tillot de Feeding Our Future å granske seg selv.

I minst to tilfeller fant utdanningsdepartementet alvorlige mangler på tilsyn og rutiner i organisasjonen, noe som burde ha fått lederne til å handle eller avslutte programmet. I stedet gjorde staten ingenting.

Det er nå et spørsmål for Mr. Walz, skriver The Examiner.

– Et sted må ansvaret ligge, sier Bill Glahn, som er politisk stipendiat ved Center of the American Experiment, en tenketank i Minnesota. – Utdanningsdepartementet er et byrå på kabinettnivå. Han utnevner kommissæren og deretter flere lag med byråkrater under det. Det faller til ham.

Etter revisjonen i juni forsøkte guvernørens kontor å distansere seg fra skandalen. Det samme har de liberale mediene. Ikke bare fordi de tiltalte ikke passer inn i den historien de ønsker å fortelle om hvem som begår forbrytelser, men fordi Harris valgte ham som visepresidentkandidat.

Ingen har fått sparken i forbindelse med skandalen. Da delstatens lovgivere spurte Willie Jett, som nå leder utdanningsdepartementet, men som ikke var der under svindelen, sa han at han ikke ville fordele skylden.

Er ikke mangfoldet herlig

Problemet for Walz er at Feeding Our Future ikke er den eneste omfattende svindelen under hans vakt.

Statsrevisoren har også offentliggjort en rapport om et annet pandemiprogram som Walz satte i gang og som skulle gi frontlinjearbeider bistand til en verdi av 500 millioner dollar.

Revisoren sa at så mye som 200 millioner dollar ble brukt feil. Det inkluderer 290 personer som var døde før utbetalingene ble gjort. Mer enn 1 million mottakerne fikk hver $487 i utbetaling. Demuth sa at kunne ha fått $800 hver hvis Walzs administrasjon hadde luket ut svindelen.

Revisoren klandret statsadministrasjonen for å leke med skattebetalernes penger, og sa at tjenestemenn ikke nødvendigvis gjør jobben med å føre tilsyn og håndheve regelverket

I neste artikkel vil vi avsløre mer om bedrageriet og de 70 tiltalte og den oppsiktsvekkende planen om å bestikke to jurymedlemmer, en alvorlig  føderal forbrytelse.

Bestikkelse av en jury skjer svært sjelden i USA, og er også sjeldent i Minnesota. Det eneste tilfellet fra delstaten de kunne finne, skjedde i 1961 – og var mafia-relatert.

– Er ikke mangfoldet herlig, skriver en person i kommentarfeltet. – Så fint å se hvordan andre kulturer støtter rettssystemet.

Woman accused of delivering $120k juror bribe pleads not-guilty.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.