Migranter har skylden for «marerittet» med gruppevoldtekter, mener Friedrich Merz, leder av sentrum-høyrepartiet kristeligdemokratene (CDU).

Merz hevdet også at nyankomne til landet i stor grad var ansvarlige for nesten daglige tilfeller av knivkriminalitet og seksuelle overgrep.

Flere utspill fra CDU den siste tiden tyder på at det foregår en viss realitetsorientering i partiet. Også regjeringspartiet, det tyske sosialdemokratiske parti (SPD), ser skriften på veggen, og innfører passkontroll ved alle grenser.

Begrunnelsen er en voldsom økning i grov kriminalitet, inkludert terror, som utføres av nyankomne.

Tyskland innfører passkontroll ved alle grenser

I delstaten Nordrhein-Westfalen sto migranter bak nesten 4 av 5 gruppevoldtekter i 2023, ifølge delstatens innenriks­minister Herbert Reul (CDU).

Selv Angela Merkel sa så tidlig som i 2010 at flerkulturen var et mislykket prosjekt.

I 2015 ble Europa oversvømmet av migranter som følge av borgerkrigen i Syria. Millioner av migranter, langt i fra kun syrere, utnyttet situasjonen og beveget seg mot Europa.

Merkel ville først stanse flommen og spurte sine militære rådgivere hva som krevdes. Da offiserene svarte at de kanskje måtte åpne ild trakk Merkel seg, og erklærte: Wir Schaffen Das.

Hele Europa betaler nå prisen.

Merz er opptatt av de pågående delstatsvalgene, hvor det innvandringskritiske partiet Alternative für Deutschland (AfD) har trukket til seg mange velgere, særlig i delstaten Thüringen. Nå venter flere delstatsvalg. I den forbindelse sa Merz:

– I gjennomsnitt skjer det to gruppevoldtekter om dagen, og langt over halvparten av disse utføres av migranter.

Det pågår også en ren pandemi av knivstikkinger. Det tyske innenriksdepartementet har planer om å forby kniver på kriminelle steder og å redusere lengden på et lovlig knivblad.

Merz, som trolig vil stille som motkandidat til Tysklands forbundskansler Olaf Scholz ved neste års forbundsdagsvalg, har skjerpet sin brodd mot migranter etter terrorangrepet i Solingen for fjorten dager siden.

Den syriske terroristen Issa Al H. (26) ropte det sedvanlige Allahu akbar under angrepet hvor tre personer mistet livet.

Solingen: Gjerningsmannen ropte «Allahu akbar» og var jevnlig i en lokal moské

Merz oppfordret forbundskansleren til å slutte å ta imot flere ankomster fra Syria og Afghanistan, der de fleste migrantene til Tyskland har sin opprinnelse.

Denne uken ga han Scholz en frist til tirsdag neste uke til å gå med på kravene hans, og sa at han ellers ville trekke seg fra de tverrpolitiske samtalene om saken.

Merz ønsker dessuten at Tyskland skal kopiere britenes planer (som nå er lagt på is av Labour-regjeringen) om å sende migranter til Rwanda.

Flørt med AfD?

AfD trekker til seg stadig flere velgere, noe som i hovedsak rammer SPD, men også CDU. Det spekuleres derfor i om utspillene til Merz handler om å forsøke og vinne tilbake noen av de tapte stemmene. Det kan også være et signal om at CDU åpner for et samarbeid med AfD.

Et slikt samarbeid kan for eksempel testes ut i en delstat som Thüringen. Så kan man skaffe erfaring og se om samarbeidet er fruktbart, og eventuelt vurdere et samarbeid på føderalt nivå.

Dette er selvsagt kun spekulasjoner, men vi har allerede sett at utenkelige samarbeid har blitt tvunget fram, som i Sverige, hvor Sverigedemokraterna er støtteparti for den borgerlige regjeringen.

Brandenburg, delstaten som omkranser Berlin, går til valg den 22. september. AfD leder meningsmålingene med 27 prosent foran SPD (23 prosent) og CDU (18 prosent).

Merz forsøkte å skille sin holdning fra AfDs ved å understreke at «det store flertallet» av migrantene er «fantastiske mennesker» som landet «ikke kunne klare seg uten».

Selvsagt er et flertall av migrantene lovlydige, og en del av dem er også i stand til å forsørge seg selv etter noen år. Dette hjelper dog ikke de som blir utsatt for knivstikking, voldtekt eller terrorangrep.

Men som følge av AfDs vekst, har Merz forsøkt å distansere seg fra Merkels ettermæle. Under Merkel opplevde Tyskland at hele 10.000 migranter krysset grensen daglig. Merz har sagt at det ville være «utilgivelig å gjøre den samme feilen to ganger» i migrasjonsspørsmålet.

Tyskland er i bevegelse, både når det gjelder migrantspørsmål og klimaspørsmål. Hvis Tyskland endrer politikk vil dette prege hele Europa, så her er det viktig å følge med.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.