New York Post informerer om alt vi trenger å vite om kveldens debatt mellom Kamala Harris og Donald Trump og har også laget en drikkelek for anledningen som er gjengitt lenger nede i saken.

Kveldens debatt blir sannsynligvis den eneste mellom Harris og Trump i valgkampen 2024. Oppgjøret i Philadelphia blir av mange sett på som den siste reelle sjansen til å overbevise usikre velgere i det noen eksperter kaller det tetteste valget på flere tiår.

Hvor og når er debatten?

Debatten begynner kl. 21.00 ET (03:00) – tidssonen på østkysten av USA – og er planlagt å vare i omtrent 90 minutter.

Den verbale kampen vil finne sted på National Constitution Center i Philadelphia, bare noen skritt fra Independence Hall – der grunnlovsfedrene utformet både uavhengighetserklæringen og grunnloven.

Mange mener at Pennsylvania og de 19 stemmene i valgkollegiet er nøklene til Det hvite hus i 2024.

Hvordan kan jeg se debatten?

ABC News er vertskap for debatten, men den vil også være tilgjengelig på flere andre kanaler, inkludert CBS, Fox, NBC, CNN, Fox News Channel, Fox Business Network, MSNBC, NewsNation og C-Span. Den kan også strømmes på ABC News Live, Disney+ og Hulu.

Hvem er programledere under debatten?

Debatten vil bli ledet av David Muir og Linsey Davis, begge er ankere for «World News Tonight».

Debattmoderator David Muir er tilfeldigvis anker for en av de mest pro-Kamala nyhetssendingene i landet, sier mange, inkludert Foxs Trace Gallagher.

MRC Research fant at ABC World News Tonights dekning siden Kamala kom inn i kappløpet har vært 93 % negativ til Trump og 100 % positiv til Harris.

Blir det flere debatter?

Det er uklart.

Akkurat nå er den eneste andre planlagte debatten mellom kandidatene for visepresident JD Vance og Tim Walz, som skal møtes 1. oktober i New York City.

Trump har foreslått to debatter til med Harris, men den demokratiske leiren aksepterte ikke.

En av debattene skulle avholdes 4. september og arrangeres av Fox News. I stedet for å møte Harris satte den 45. presidenten seg ned med Fox-vert Sean Hannity i et rådhus i Harrisburg, Pennsylvania.

Den andre debatten som Trump foreslo, skulle arrangeres av NBC News og finne sted 25. september. Denne debatten er imidlertid ennå ikke bekreftet.

Hva er reglene for debatten?

Til tross for Harris-kampanjens anstrengelser, vil ABC News’ debattregler være de samme som for CNN-debatten mellom Trump og Biden.

Bare moderatorene får lov til å stille spørsmål under debatten. Kandidatene kan ikke stille hverandre spørsmål direkte.

Hver kandidats mikrofon vil automatisk bli slått av når de ikke snakker. Dette var en regel som Bidens team presset på for i forkant av den første debatten, og Trumps kampanje insisterte på å beholde regelen denne gangen også.

Harris’ team kjempet forgjeves for å holde mikrofonene på, og hevdet at Trumps folk ikke stolte på at han kunne opptre profesjonelt i hele 90 minutter.

Moderatorene vil introdusere kandidatene, men det blir ingen åpningsinnlegg. Det vil heller ikke være tillatt med notater eller andre hjelpemidler på scenen. Trump og Harris får hver sin sjanse til å holde en to minutter lang avsluttende tale. Trump får siste ordet etter loddtrekning.

Det blir ingen jubel, buing eller andre reaksjoner på kandidatenes uttalelser, siden det ikke vil være noe publikum til stede, skriver The Post.

Hvordan forberedte Trump og Harris seg til debatten?

I tråd med sine forskjellige stiler og personligheter har Trump og Harris forberedt seg svært ulikt til debatten.

Harris har forskanset seg på Omni William Penn Hotel i Pittsburgh for å forberede seg grundig til den store kvelden.

Trump ser ut til å ha tatt forberedelsene med ro, samtidig som han stoler på instinktene sine, skriver The Post.

– Du kan gå inn med all den strategien du vil, men du må på en måte føle deg frem mens debatten pågår, sa Trump under Hannitys Town Hall.

Trump har angivelig ført mer avslappede politiske diskusjoner med representanten fra Florida Matt Gaetz og den tidligere demokratiske representanten Tulsi Gabbard fra Hawaii.

Gabbard som kjent gikk etter Harris på grunn av hennes holdning til marihuanapolitikk under Demokratenes primærvalg i 2020.

Hva du bør se opp for i debatten

Hverken Trump eller Harris har noen gang møtt hverandre ansikt til ansikt, skriver The Post.

Under Trumps debatt mot Biden i juni valgte de to å ikke håndhilse på hverandre, noe som illustrerer bitterheten mellom dem. Det er uklart om Harris og Trump vil følge etter tirsdag.

I forkant av debatten har Harris i stor grad holdt seg unna møter uten manus eller snakke med journalister siden hun ble demokratenes kandidat. Derfor blir nok kveldens debatt en av de mest interessante og underholdende på lang tid.

Samtidig håper den tidligere presidentens allierte at han avstår fra å bli sin egen verste fiende – og å være for krigersk på scenen. Mange andre håper det samme. For alt han sier for å fornærme den feilfrie Kamala Harris vil bli brukt mot ham av liberale medier.

Harris’ allierte har også antydet at hun vil forsøke å klargjøre flere av sine politiske standpunkter for velgerne. Mer enn en fjerdedel (28 %) av velgerne sa at de trenger å vite mer om Harris, sammenlignet med bare 9 % som sa det samme om Trump i en fersk meningsmåling fra New York Times/Siena College.

Visepresidenten har angivelig moderert sine standpunkter i en rekke politiske spørsmål, som Medicare for All, et forbud mot fracking, et forbud mot plastsugerør, en føderal jobbgaranti, Green New Deal og mer – selv om hun ikke har gått ut offentlig for å bekrefte sin politiske utvikling.

Trump vil sannsynligvis forsøke å gi Harris skylden for den økonomiske situasjonen og migrasjonskrisen ved grensen mellom USA og Mexico, to viktige saker for amerikanere og hvor han har overtak i meningsmålingene.

Baren er offisielt åpen, skriver redaksjonen

The Post vil at du skal livne opp kvelden med avisens offisielle drikkespill.

Enten du er demokrat, republikaner,  uavhengig eller bor i Norge – og uansett om du er tilhenger av øl, vin eller brennevin – kan du ta med deg din favorittdrikk og en kopi av reglene og følge med klokken 21.00 ET eller 03:00 norsk tid, når de to kandidatene går på scenen.

The Post sier det er viktig å drikke vann innimellom så ta en slurk av vannglasset hver gang en kandidat refererer til valget som «det viktigste i vår levetid».

Ta en slurk av drinken din…

… hver gang Trump sier «kaklende Kamala»
… hver gang Harris refererer til Trumps hysjpenge-sak
… når Trump nevner «innvandrerkriminalitet»
… når en kandidat avbryter en annen

Ta et shot …

… hvis en kandidat løfter pekefingeren mot en annen kandidat
… hvis Trump bruker uttrykket «border czar»
… hvis Harris insisterer på at hun ikke var «border czar»
… når noen av dem lover å ikke røre velferdsordninger som Medicare
… hver gang ordene «Russland», «Kina» eller «Iran» blir nevnt

Ta to shots …

… når Harris refererer til «Prosjekt 2025»
… når Trump nevner «San Francisco» eller «California»
… hvis Trump sier at Harris dekket over Bidens forfall
… hvis Harris bemerker at hun er støttet av Dick Cheney

Drikk hele drinken på styrten …

… hvis Trump sier at han vet mer om fotball enn Tim Walz
… hvis Harris sier til Trump at «det er jeg som snakker»
… hvis Trump beskylder Harris og Biden for å være pro-Hamas
… hvis Harris kan forklare krigen i Ukraina uten å stamme

Drikk opp all spriten i huset ditt…

… hvis Trump og Harris faktisk blir enige om noe

Noen høydepunkter utgitt av Trump etter debatten med Biden, og som er grunnen til at han debatterer Harris i kveld.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.