En uslukkelig brann raser i et industri­område i Trollhättan. Ifølge nødetatene startet brannen i et litiumbatteri som var lagret i en telthall beregnet på batterier ved en gjenvinningsstasjon. Telthallen skal nå være fullstendig ødelagt.

Brannen ble varslet til SOS Alarm klokken 05.25 søndag morgen.

Det er sendt ut en såkalt «viktig melding til publikum» (VMA) til beboere i Trollhättan kommune, og alle i området blir nå bedt av redningsmannskapet om å gå innendørs og lukke dører, vinduer og ventilasjon. Politiet har sperret av inngangene til industriområdet og det kan også høres eksplosjoner fra branngassene som dannes.

– Det brinner hos ett företag som håller på med farligt avfall. Det brinner i någon form av batterier, litium eller så. Röken är inte nyttig att andas in, sier Peter Adlersson, politiets talsperson for Region Väst til Expressen.

Redningstjenestens kommandosentral omtaler brannen som «en kraftig brann med kraftig røykutvikling», og innsatsen er en såkalt «passiv innsats», som betyr at redningstjenesten vurderer at brannen ikke lar seg slokke. I stedet fokuseres det på å overvåke den og prøve å hindre spredning.

Utover dagen ventes vinden å endre retning, noe som risikerer å spre brannrøyken. I så fall kan sykehuset i Trollhättan bli rammet, samt et nærliggende kjøpesenter.

– Framåt middag här ska det börja blåsa lite mer och kanske att det blir lite riktning på det då mot sjukhuset, bland annat, och de sitter i stab och jobbar med hur de ska hantera ventilation och liknande, sier Peter Gustafsson ved redningstjenestens kommandosentral.

Nå venter de på at brannen skal slukke av seg selv. Ifølge brannvesenet kan det fortsette å brenne til mandag.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.