Tre israelere er drept i et terrorangrep ved grenseovergangen mellom Jordan og  Vestbredden, området som også er kjent som Judea og Samaria.

Ifølge Israel Defense Forces (IDF) ankom terroristen i en lastebil fra Jordan og åpnet ild mot arbeidere ved Allenby-overgangen – mellom Jordan og Vestbredden – og drepte tre menn i 50-årene.
Han ble deretter skutt og drept av sikkerhetsstyrker, skriver Times of Israel.

Ambulansetjenesten Magen David Adom sier at de behandlet mennene på stedet, før de ble tvunget til å erklære dem døde.

IDF mistenker at lastebilen er fylt av sprengstoff, og en bombegruppe er sendt til åstedet for å undersøke nærmere.

Grenseovergangen Allenby ligger ved Jordanelva, som utgjør grensen mellom Judea/Samaria og Jordan. Både palestinere, israelere og internasjonale turister pleier å bruke grenseovergangen.

Terrorangrepet skjer etter at IDF har gjennomført flere aksjoner mot terrorister i Jenin-området. Ifølge IDF ble 14 terrorister eliminert og mer enn 30 mistenkte pågrepet. En av de drepte var ifølge IDF Wassem Hazem, som leder Hamas’ terrorgruppe i Jenin-området.

I tillegg har en rekke infrastrukturer knyttet til terror blitt demontert, deriblant et underjordisk våpenlager under en moské og et laboratorium som ble brukt til å produsere eksplosiver.

Oppdatering: Israel stenger sine grenseoverganger til Jordan. Myndighetene i Jordan etterforsker også saken, og har stengt Allenby-overgangen fra sin side. Dette er det eneste stedet palestina-arabere kan dra ut fra Judea og Samaria uten å reise via Israel.

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.