Antallet velstående briter som ønsker å flytte til utlandet, har økt kraftig siden Labours valgseier, i takt med at frykten for omfanget av finansminister Rachel Reeves forestående skatterazzia mot høytlønte vokser.

Ifølge The Times kan antallet dollarmillionærer som velger å flytte ut av landet bli 9500 i løpet av året. Dette vil føre Storbritannia opp på andre plass av land millionærer rømmer fra, kun slått av Kina.

Et selskap som tilbyr flyttetjenester til formuende privatpersoner, opplevde en økning i antall henvendelser på 69 prosent i august sammenlignet med samme måned i fjor.

Årsaken er Starmer-regimets klassiske sosialistiske skatteplan, hvor man vil flå de rike for å skaffe mer penger til en allerede overvektig stat. At utallige undersøkelser viser at en slik politikk ikke virker ignoreres av sosialister over hele verden, også her i Norge.

Årsaken er todelt: For det første vil en for høy skatt motivere rike folk til å plassere midlene sine i skattefrie stiftelser, i stedet for å investere det i industri og forretninger som kan skape arbeidsplasser.

Fort det andre stemmer de som er rike nok med beina. Mange av disse kan enkelt flytte til et annet land for å slippe unna statens klamme og griske hender. Dette ser vi også her i Norge:

Foreløpig er det milliardærene som flytter ut. Snart følger normalt rike folk etter, særlig de som tilhører laptop-klassen, og kan jobbe hvor som helst så lenge man har tilgang til internett.

Usikkerheten rundt skatteendringene har også en alvorlig effekt på Storbritannias eksklusive eiendomsmarked, siden velstående kjøpere venter med å bosette seg i Storbritannia.

Den siste analysen tyder på at Storbritannia er i ferd med å miste hele 9.500 millionærer i år – mer enn noe annet land i verden, bortsett fra Kina.

Henley & Partners, som hjelper velstående investorer med å flytte utenlands, sier at Storbritannia har hatt et nettotap på 4.200 millionærer i løpet av årets fem første måneder, og at ytterligere 5.300 forventes å forsvinne innen utgangen av året.

Siden Kina har nesten ti ganger så mange dollarmillionærer som Storbritannia, betyr dette at andelen (i prosent) av rike briter som rømmer er rundt fem ganger så høy som i Kina.

Keir Starmer skremmer altså de velstående langt mer enn en diktator som Xi Jinping. Skulle spådommen vise seg å stemme, vil det bety at Storbritannia i år vil miste fire ganger flere millionærer enn Russland, Brasil og Sør-Afrika til sammen.

Samtidig frykter eiendomsinvestorer som driver med utleie en økning av formueskatten, og derfor selger mange av dem ut sine leiligheter. Dette presser opp utleieprisene i et marked som allerede er hardt presset av boligmangel og masseinnvandring.

Labour vil innføre skatter på eiendom, millioner av briter i faresonen

For mange briter er det helt umulig å rømme fra de økende skattene som topper massive økninger i de generelle kostnadene. Det er disse som David Goodhart beskrev som somewheres, folk som er knyttet til et sted. Dette gjelder de fleste som har en jobb man må møte opp på daglig.

Rike folk, og «eliter» som livnærer seg i såkalte ikke-statlige organisasjoner, de er derimot anywheres. De kan bo akkurat hvor de vil, De merker ikke problemene med økte strømpriser og høyere skatter der de tjener millioner skattefritt i FN eller i andre overnasjonale organisasjoner.

Problemet med en internasjonal og tilnærmet global vestlig politikk er at man ikke tar hensyn til de stedbundne, skriver Goodhart. Men han blir totalt ignorert av Støre, Starmer, von der Leyen og Biden.

De gjenkjenner ikke slike vanlige folk, siden de ikke tilhører denne gruppen selv. Empati gjelder kun innenfor den gruppen de selv tilhører, og noen utvalgte sårbare minoriteter som ikke ønsker oss vel.

I praksis blir resultatet av statlig griskhet det vanlige: Økte skatter for rikfolk medfører tapte totale skatteinntekter, svekket konkurranse, økende arbeidsledighet og etter hvert en kraftig økning i skatter og avgifter for arbeider- og middelklassen.

Briter av de lavere klasse bør dog helst ikke klage for mye på sin forverrede situasjon. Da risikerer man at Starmer og hans gjeng sender terrorpolitiet for å sette motstandere i fengsel i lengre perioder.

London has fallen.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.