Den sikhistiske menigheten i byen, Gurdwara Oslo, planlegger et svært nytt tempel på Alnabru. 

Fra før har sikhene sitt Oslo-tempel i en ombygd bolig på denne tomta, men de nye planene legger opp til at det gamle tempelet skal rives til fordel for et mye større tempel, på en mye større tomt, skriver Avisa Oslo.

Denne inkluderer nabotomta i Strømsveien 222, der Hells Angels har sitt hovedkvarter i byen. For å få planene realisert må MC-klubbens hovedkvarter rives, noe som kan bli en utfordring.

– Vi er nesten 3000 medlemmer nå, og vi ser at behovet vårt øker. Det er trangt i tempelet under store feiringer og i helgene, sier prosjektleder for utbyggingsplanen, Bikramjit Singh.

Hvordan MC-klubben stiller seg til forslaget, vites foreløpig ikke, og de har heller ikke kommet med noe innspill til planen. Planforslaget ligger ute til offentlig ettersyn og skal ut på politisk høring om et års tid.

– Vi har vært der i 40 år og kan ikke se for oss et annet sted. Det er vanskelig å få tak i andre egnede tomter i Oslo og omegn, sier Bikramjit.

Hells Angels på sin side har holdt til på nabotomta siden etableringen i 1996. Hvis de blir kjøpt ut, står de overfor det samme problemet.

– Vi har ikke tenkt noe særlig over det. De vil nok sikkert sjekke mulighetene sine, men jeg har ikke kjennskap til saken, sier Vemund Sæterstøl.

Han er styreleder i Capitol Eiendom, som eier lokalene til MC-klubben. Blant styremedlemmene i Capitol finner du tidligere Hells Angels-leder Rune «Supern» Olsgaard.

På spørsmålet om hvordan MC-klubben stiller seg til å selge tomta si, svarer Sæterstøl at det var snakk om det for «en del år tilbake», men at det ikke hadde blitt bestemt noe konkret.

– Det sier seg jo selv at de ikke bare kan rive huset vårt. Jeg kan jo ikke bare komme og rive huset ditt, sier han.

Han understreker at MC-klubben har et godt naboskap med sikh-tempelet.

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.