Nok en dag og nok en skoleskyting i USA. To barn og to voksne døde, og mange er såret. Det er trist å se på bildene av de uskyldige ofrene. Vi sørger en liten stund, men går videre med dagen vår, for hvor mange tragedier kan vi ta innover oss?

Siden massakren på Columbine High School i 1999 har vi blitt skremmende immune mot de forferdelige tragediene som utfolder seg på amerikanske skoler.

Snart vil det skje en ny masseskyting, og vi vil være vitne til det samme scenariet igjen. Likene har ikke rukket å bli kalde før politikerne – og mediene – bruker tragedien til sin fordel for å kreve våpenkontroll og innskrenkninger i det andre grunnlovstillegget.

President Joe Biden, visepresident Kamala Harris, Demokratene og liberale medier vil sørge over de drepte og si det samme som de sa om skytingen i Georgia.

– Det er nok en grusom påminnelse på hvordan vold med våpen fortsetter å rive samfunnet vårt fra hverandre. – Tiden er inne for å stanse denne epidemien av vold med våpen, og vi kan ikke fortsette å akseptere dette som normalen.

Dere var nettopp i Chicago, Joe og Kamala!

Byen som var vertskap for DNCs landsmøte.

Vi kan ikke huske at noen hevet stemmen om epidemien av kriminalitet og drap i «The Windy City» i sine lidenskapelige taler, som nok en gang lovet «change». Noe vi har hørt så mange ganger før.

Ikke en gang Barack Obama og hans kone Michelle, som vokste opp på South Side, det som nå er den mest kriminelle delen av byen. Stjerneparet –  som ikke kan gjøre noe galt uansett hvor hyklerske de er – var, som alle andre, for opptatt med å angripe Trump.

Og Martha’s Vineyard er langt fra South Side i Chicago.

Bare i løpet av de tre første dagene av landsmøtet ble 22 skutt i Chicago, og seks av dem døde. Likevel skrøt de hemningsløst over at kriminaliteten har gått ned i løpet av de tre årene Demokratene har styrt landet.

De trenger ikke bekymre seg for at mediene skal faktasjekke løgnene, for de er på deres side og har mistet sin sjel for lenge siden.

Nå uttrykker de harme over en skoleskyting i Georgia, fordi tragedien kan brukes til politisk vinning og til å angripe motstanderne. At nesten 400 mennesker ble drept i bare én by i år, må forties.

For hvordan kan de tale ofrenes sak når de støtter «defund the police», kvitter seg med kausjon, reduserer straffer og tar imot «mørke penger» for å få valgt inn «soft on crime», Soros-støttede statsadvokater – som Kimberly Foxx i Chicago.

Under Foxx’ ledelse har ikke antall arrestasjoner fulgt økningen i kriminalitet. Av de nesten 30.000 voldsforbrytelsene som ble rapportert i Chicago i 2023, var det bare litt over 3000 arrestasjoner – en nedgang på 33 % i arrestasjonsraten sammenlignet med for ti år siden.

Dette er derfor en enda større grunn til å holde kjeft om den ufattelige kriminalitetsbølgen når den skjer i en demokratisk-styrt by. Da er det bedre å angripe «the second amendment» og Republikanerne og fortelle dem at de har blod på hendene.

Vi skal ikke snakke om de 386 dødofrene – bare i år – som følge av våpenvold i Chicago. I én by i USA er 386 mennesker døde i løpet av åtte måneder. De fleste er svarte og andre minoriteter, og noen av dem er ikke en gang blitt identifisert.

Hvem er det som har blod på hendene?

Chicago Sun Times sporer alle drapsofre i byen.

Men det spiller ingen rolle.

Fordi ingen av dem som kan fikse problemet, bryr seg.

Som nevnt ovenfor rapporterte politiet i Chicago om 22 skyteepisoder og seks drap i løpet av de tre første dagene av Demokratenes landsmøte i byen.

Helgen før konventet var det 26 skyteepisoder med til sammen tretti ofre, inkludert fem som døde, ifølge politiet.

Og mens skytingen i Georgia skaper overskrifter over hele verden, også i Norge, ble blodbadet 4. juli-helgen i Chicago stort sett ignorert og fort glemt.

Det var 74 skyteepisoder i byen fra onsdag til søndag – inkludert tre masseskytinger – ifølge data fremlagt av politiet. 109 mennesker ble skutt, 19 av dem til døde.

Vi hørte ikke noe ramaskrik fra politikerne eller mediene.

Det yngste offeret var 8 år gamle Bryson Orr, som ble drept sammen med sin mor og en kvinnelig slektning i en skyteepisode i et hjem i Grand Crossing-området om morgenen 4. juli. To andre gutter, på henholdsvis 5 og 7 år, ble såret, melder NBC Chicago.

Liberale NBC News viser ikke engang et bilde av Bryson. De forteller heller ikke historien hans. Vi må gå til Chicago Sun Times for å finne mer informasjon.

Samme helgen ble åtte mennesker skutt i en masseskyting i bydelen Little Italy, deriblant tenåringer og en 74 år gammel kvinne.

De het ikke George Floyd og Breonna Taylor

Tallene under viser ofre for alle forbrytelser i Chicago de siste 12 månedene. Ingen er George Floyd, Breonna Taylor eller Michael Brown. De er navnløse og ansiktsløse ofre og vil fortsette å være det. Den kalde virkeligheten er at de mest sannsynlig ble drept av sine egne. De kaller det «black on black crime».

De fleste er fortsatt uskyldige ofre, men de er ikke verdifulle nok som et politisk våpen.

GOP vil legge dere i lenker igjen, sa Joe Biden til svarte under en debatt med Mitt Romney for 12 år siden. Sannheten er at Demokratene i flere tiår har holdt minoritetene i lenker og brukt dem som politiske verktøy, spesielt rundt hvert valg. Nå høster de som de har sådd.

Også Republikanerne har skyld. Det er for mange av dem oppe i Washington D.C. «who talk the talk, but never walk the walk».

Nesten 600 av ofrene for kriminalitet i Chicago er barn. Når hører vi om dem?

FBIs statistikk er villedende og upålitelig

I sin tale til delegatene skrøt president Biden av at voldskriminaliteten har gått ned under hans administrasjon. Denne påstanden er imidlertid basert på data som er samlet inn av Major Cities Chiefs Association, og disse dataene er ufullstendige og unøyaktige rapporter fra FBI.

Kriminalitetsrapporten for fjerde kvartal 2023 fra FBI, den føderale myndighetenes forvalter av kriminalitetsdata, er i beste fall upålitelig og i verste fall villedende, skriver Washington Examiner.

FBIs foreløpige tall for 2023 viser at antall drap gikk ned med 13,2 % i hele landet, og at voldskriminaliteten falt med 5,7 % sammenlignet med nivået i 2022. Ulike nyhetsoverskrifter har rapportert FBIs tall uten å stille spørsmål ved dem, og hevdet at drap «stuper» og at voldskriminaliteten «gikk betydelig ned» til nivåene før pandemien.

Men de siste tallene gir grunn til skepsis, og The Examiner fant at voldskriminaliteten har økt betydelig fra 2019-nivået, og fjorårets nedgang er mindre betydelig enn den later til å være.

Rapporten er omfattende, men Maze Moore forklarer det viktigste om den på X. Ifølge tidligere assisterende direktør i FBI, Mark Morgan, er The Examiners rapport nøyaktig hva som skjer med kriminalstatistikken som FBI har ansvaret for:

  • FBI-tallene stemmer ikke overens med lokale jurisdiksjoner eller andre byråer, som CDC.
  • Los Angeles, NYC og Chicago sendte ikke engang inn kriminalitetsdata i fjor.
  • I 2019 sendte omtrent 90 % av politimyndighetene inn kriminalitetsdata. I 2021 var tallet nede i 63 %.
  • I slutten av 2022 innførte FBI et nytt system og en ny og komplisert prosess for innsending av kriminalitetsdata, noe som har resultert i at enda færre politidistrikter nå sender inn data.
  • Reelle data fra lokale politidistrikter viser at siden 2022 har voldskriminaliteten økt i hver eneste av de 70 største byene i USA.

Nok en gang prøver FBI å blande seg inn i valget vårt, skriver Moore. Mainstream-medier feirer et «fall i kriminalitet» som en seier for Biden-administrasjonen, selv om de vet at fallet faktisk ikke var reelt. Biden vil drive valgkamp på dette narrativet og utvilsomt bruke det i debattene, og mange vil tro på det, selv om vi alle er vitne til hvor utrygt Amerika har blitt.

Nå er det Kamala Harris og Tim Walz som driver valgkamp med dette falske narrativet. I mellomtiden har «The Windy City», der de feiret sine «prestasjoner» og ga indoktrinerte tilhengere håp for fremtiden, fått tittelen USAs drapshovedstad for 12. år på rad i 2023 – ettersom drapene har økt med nesten 50 % i løpet av de siste ti årene.

Blodbadet i Chicagos gater vil fortsette å gå upåaktet hen med mindre en hvit politimann dreper en svart mann fra South Side.

Kanskje til og med Michelle og Barack vil våkne opp og se det sanne Amerika som finnes utenfor herskapshuset deres på Martha’s Vineyard.

Det er dét Amerika de var med på å skape, og som de nå lukker øynene for.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.