I løpet av et øyeblikk tidlig om morgenen mandag 19. august, sank Mike Lynchs luksusyacht Bayesian utenfor kysten av Sicilia og tok med seg syv mennesker i dypet. 

«Tørr drukning» 

Ifølge La Repubblica viser obduksjonen av Lynchs advokat Christopher Morvillo, hans kone Neda Nassiri og ekteparet Jonathan og Judy Bloomer «atypisk drukning» eftersom de hverken hadde fått vann i lungene, luftrøret eller maven.

De forbrukte det som ble igjen av oksygen i en boble av luft da båten sank. Eftersom vann trengte inn krympet størrelsen på boblen og over tid økte karbondioksidet til giftige nivåer. 

Rettsmedisinerne rapporterer død ved «innesperring» eller «tørr drukning». 

Mike Lynchs underlige død

Obduksjonen viser at ofrene var våkne da forliset skjedde. De fire hadde på det tidspunktet ikke mulighet til å komme seg på dekk. 

Ville redde familien

Lynchs kone Angela Bacares været faren og kom seg ut på hoveddekket der ni av de ti besetningsmedlemmene allerede befant seg. Båten ristet, inventar havnet på dørken og det eneste hun hadde i hodet var å redde familien, men hun falt, skar seg på glass og klarte ikke å nå nedre dekk der datteren og ektemannen befant seg. 

Lynch, hans 18 år gamle datter Hannah og kokken Recaldo Thomas skal obduseres idag.

Kapteinen efterforskes

Kapteinen på Lynchs superyacht James Cutfield, efterforskes av sicilianske påtalemyndigheter for flere tilfeller av uaktsomt drap efter Bayesians forlis.

Den 59 år gamle Lynch ble for bare to måneder siden – sammen med sin 52 år gamle kollega Stephen Chamberlain – frikjent for anklager om omfattende svindel. Tilfeldigvis ble også han utsatt for en ulykke og døde samme dag som Lynch.

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!


Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.