Som Document nylig rapporterte, herjer syriske og tsjetsjenske ungdomsgjenger i Østerrikes hovedstad Wien. Frihetspartiet (FPÖ) krever at militæret settes inn i gatene for å gjenopprette ro og orden.

Wien: Krav om at militæret bør settes inn mot innvandrer-gjenger

Ei ny bok fra en østerriksk rektor setter søkelyset på trusselen fra masseinnvandring og islamisering i Wiens skolesystem. Dette melder Remix News.

Christian Klar, rektor ved en videregående skole, rapporterer om dramatiske forhold i sin nye bok, som har tittelen «Hva skjer i skolene våre?»

«Islam er nå overalt» i skolene i Wien, sier Klar. I et intervju med nyhetsportalen oe24 forteller han at «Noen jenter går med hijab av frykt. Andre bærer heldekkende slør av islamsk overbevisning».

Han har forbudt heldekkende slør på skolen sin, men ønsker nå at det skal tas grep på føderalt nivå for å løse problemet.

Klar fortalte at fem unge jenter kom til skolen tilslørt etter å ha blitt utsatt for massiv seksuell trakassering. Etter råd fra foreldrene sine ønsket de å beskytte seg mot flere slike hendelser.

I boka forteller han om elever som krever et islamsk bønnerom på skolen, men som ikke har noen toleranse for andre religioner.

Han peker på andre problemer han har sett, blant annet at en elev truet med å knivstikke rektor på skolen.

Christian Klar etterlyser strengere regler fra myndighetene for å beskytte skolesystemet og holde radikale religiøse elementer ute av klasserommet.

«Hvis vi ønsker å bevare vårt sekulære samfunn, må vi ta vare på det, og ikke svare på intoleranse med toleranse.»

Wien: Ett av tre skolebarn er muslimer, elever konverterer til islam for å unngå mobbing

14 år gammel IS-tilhenger sendes rett tilbake på skolen

Remix News skriver også at lærere slutter i hopetall på de problemfylte skolene i Wien. daglig er det mange som sier opp på grunn av ekstremt stressende omgivelser med hovedsakelig innvandrerbarn.

Ifølge en studie fra det østerrikske statistikkbyrået snakker rundt 70 prosent av barna i skolealder i Wien ikke tysk i hverdagen. Nå har masseinnvandringen skapt så store problemer at byens skolesystem truer med å kollapse.

Ifølge Thomas Krebs, fagforeningsmann for lærere, flykter lærerne fra Wiens grunnskoler i hopetall. «På en toppdag mottok jeg til og med 20 rapporter om ansatte som sa opp (kontrakten sin) for det kommende skoleåret», sier han.

Krebs mener at oppsigelsesbølgen skyldes at delstatsregjeringen i Wien ikke stiller krav om tilstrekkelige tyskkunnskaper ved skolestart, og at de ikke har tatt grep mot vold, ekstremisme og kvinnefiendtlighet.

Et av de største problemene er omfanget av familiegjenforening, som har ført til en nærmest ubegrenset strøm av migranter.

For å redde Wiens grunnskoler, krever Thomas Krebs tyskkunnskaper for alle som ønsker skoleplass, sanksjoner mot voldelige og ekstremistiske elever, stans i familiegjenforening, nulltoleranse for kvinnehat, homofobi og antisemittisme, innføring av et lærerbeskyttelseskonsept utarbeidet av myndighetene, helsefremmende arbeid for lærere og støtte fra støttepersonell.

På mange skoler er situasjonen alvorlig. Evelyn Kometter, leder for paraplyorganisasjonen for foreldreforeninger i Østerrike, forteller: «Læreren må gjenta en setning 10–12 ganger før den til slutt blir forstått. Men da er to tredjedeler av timen allerede over».

I sin rolle står Kometter overfor en endeløs strøm av foreldre som klager over situasjonen i klasserommene. «Det er for eksempel ei mor som har sønnen sin i en klasse med 22 elever, og bare tre av dem kan tysk.» Resultatet er det rene kaos. «Læreren blir ikke tatt på alvor og blir ikke forstått.»

Det østerrikske Frihetspartiet (Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ) slår også alarm og sier at konsekvensene av mange års ukontrollert innvandring nå er «følbare i skolene». Nå kommer det 300 nye asylsøkere månedlig til Wiens skoler, barn som ikke oppfyller noen av forutsetningene for å gå på skolen, inkludert språkferdigheter.

Befolkningsoversikter viser at det er langt flere utenlandske statsborgere i de yngre årskullene. Remix News skriver at det finnes nesten 900.000 barn i skolealder i Østerrike, og over 20 prosent av disse har ikke østerriksk statsborgerskap. Mange av dem som har statsborgerskap, er ikke etniske østerrikere, men har migrasjonsbakgrunn.

Wien ligger på topp med 39 prosent, eller nesten 80.000 barn, som ikke har østerriksk statsborgerskap, etterfulgt av Salzburg.

Unikt vitnesbyrd fra den flerkulturelle skolen

Document Forlag har tidligere utgitt boka Kulturkamp i klasserommet. Her beskriver den østerrikske læreren Susanne Wiesinger sine sjokkerende opplevelser med muslimske elever i Wien som blant annet hyllet islamske terrorister.

Lignende multikulturelle problemer finnes nå i stadig flere europeiske byer, fra Bergen til Birmingham.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.