NTB

Faren til 14-åringen som er siktet for drap etter skoleskytingen i Winder i Georgia i USA onsdag, er pågrepet og siktet for uaktsomt drap.

Den 54 år gamle faren ble pågrepet torsdag kveld lokal tid, opplyser delstatsmyndigheter i Georgia.

Den 14 år gamle sønnen hans ble onsdag pågrepet og siktet for drap etter en skoleskyting der fire personer ble drept. To av de drepte var lærere ved skolen, mens to var elever. Den siktede er også elev ved skolen.

FBI fikk i mai 2023 tips om at gutten i sosiale medier truet med å gjennomføre en skoleskyting, opplyser det føderale politiet i en uttalelse.

Gutten ble senere intervjuet sammen med sin far, som ifølge FBI fortalte at det var jaktvåpen i hjemmet, men at gutten ikke hadde tilgang til dem uten oppsyn. Gutten nektet også for å ha kommet med trusler på nett.

Den lokale sheriffen ba skoler i området om å fortsatt følge med på tenåringen, men FBI hadde ikke skjellig grunn til å pågripe eller ta andre grep, heter det i uttalelsen.

Det er fortsatt ikke kjent hvordan gutten fikk tak i våpenet, men ifølge CNN , som viser til ikke-navngitte kilder tett på saken, skal faren ha kjøpt våpenet til sønnen som julegave.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.