Unge «flyktninger» fra Afghanistan som angivelig søker beskyttelse fra Taliban, sprer radikale islamske ideer i Tyskland. De poserer i paramilitære antrekk med kniver, hyller sharia og kaller seg «konger av München». 

Islams fiender skal miste hodet

I videoer filmet i tyske byer, på asylmottak og i bayerske parker, truer de med vold mot «fiender av islam». Nettverket strekker seg langt inn i Frankrike. 

I TikTok-videoer trues det blant annet med å «kappe hodene av islams fiender» og å angripe «med sprengstoff på kroppen». 

Støtter Taliban

Da en reporter sporet opp en av afghanerne, benektet han ikke at han støtter Taliban. 

– Talibans islamske emirat er definitivt bedre. Der er det ikke krig, ikke tyveri. Ikke noe som helst. Hvis tyver blir tatt blir hånden kuttet av.

De unge mennene støtter et kalifat i Tyskland: 

– Hvis Tyskland blir – og forblir – islamsk, vil alt bli bra. 

Livsstils-islamisme

En ekstremismeekspert betrakter de unge migrant-mennene som en undervurdert fare: 

– Dette er mennesker som står svært nær islamistisk ekstremisme. De har svært fiendtlige holdninger til det tyske og europeiske samfunn. De har vokst opp med en forståelse av islam som ligger nær Talibans; det er «livsstils-islamistiske» menn med en giftig, patriarkalsk  maskulinitet. 

Tysklands sosiale orden er i ferd med å smuldre opp

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.