Russlands president sier han foretrekker Kamala Harris som president i USA, ettersom hun sannsynligvis vil la være å innføre sanksjoner og handelsrestriksjoner, slik Trump gjorde mot Russland. Samtidig har hun en smittende latter, sier Putin. 

(NTB):

Russlands president Vladimir Putin sier han helst håpet at USAs president Joe Biden ble gjenvalgt, men at han nå støtter visepresident Kamala Harris i valget.

– Biden anbefalte å støtte Harris, og vi vil gjøre det samme, sa Putin torsdag ifølge Reuters. Harris tok over som Demokratenes presidentvalg etter at Biden trakk seg fra valgkampen i juli.

Han la til at hun har en smittende latter. Videre sa Putin at Trump innførte sanksjoner og handelsrestriksjoner, og at Harris «kanskje vil avstå fra sanksjoner».

– Vi vil respektere det amerikanske folkets valg, sa Putin. Utspillet kommer etter at amerikanske myndigheter onsdag innførte sanksjoner mot to russiske virksomheter og ti personer for å hindre russisk påvirkning av opinionen i USA.

Harris’ motkandidat er ekspresident Donald Trump, som i sin tid i Det hvite hus hadde en imøtekommende tilnærming til den russiske presidenten og siden har skrytt av ham flere ganger.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.