Tysk politi omringer en gruppe menn i Köln den 31. desember 2016, der et høyt antall seksual­forbrytelser ble begått den nyttårs­kvelden. Foto: Henning Kaiser / DPA via AP / NTB.

En analyse av fornavnene på de siktede for gruppe­voldtekt og andre seksual­forbrytelser begått av flere personer i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen i 2023, tyder på at 78,1 prosent av dem har migrasjons­bakgrunn.

Analysen, som er den første i sitt slag noensinne i Tyskland, er lagt frem av innenriks­departementet i delstaten, og fremgår av et svar fra innenriks­minister Herbert Reul (CDU) på et spørsmål fra delstatsforsamlingens representanter Enxhi Seli-Zacharias og Markus Wagner (begge AfD), opplyser Die Welt.

I fjor registrerte politiet 209 gruppevoldtekter i Nordrhein-Westfalen, inkludert forsøk. De identifiserte 155 mistenkte, hvorav 84 var utenlandske statsborgere og 71 tyske statsborgere.

Men av disse 71 tyske statsborgerne er det 37 som i lys av fornavnene sannsynligvis har migrasjons­bakgrunn, skriver den tyske avisen, hvilket altså resulterer i en andel som nærmer seg fire av fem.

For tre år siden var den tilsvarende andelen 69,4 prosent.

Ifølge det føderale statistikkbyrået hadde rundt 30 prosent av de 83,9 millioner innbyggerne i Tyskland innvandrerbakgrunn i 2023, hvorav litt over halvparten hadde tysk statsborgerskap.

De fleste mistenkte med tysk statsborgerskap hadde tyrkisk bakgrunn, skriver Die Welts reporter Deniz Yücel – som selv har tyrkisk migrasjons­bakgrunn.

Andre sannsynlige landbakgrunner er Syria, Afghanistan og Irak, men noen mistenkte hadde også østeuropeisk eller italiensk bakgrunn.

4,5 prosent av de mistenkte var kvinner.

14,6 prosent av ofrene for gruppevoldtekt eller andre seksuelle gruppeovergrep hadde utenlandsk statsborgerskap i 2023.

Nordrhein-Westfalen er den folkerikeste delstaten i Tyskland, og tallene derfra kan således forventes å gi et rimelig godt estimat av situasjonen på landsbasis.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.