Torsdag kom presidentsønn Hunter Biden til retten der han ifølge advokaten sin vil erklære seg skyldig i saken om skatteunndragelse av 1,4 millioner dollar.

Spørsmålet som mange stilte før Joe Biden ble skviset ut som presidentkandidat er om også han medvirket til denne korrupsjonen.

Joe Bidens sønn har tidligere erklært seg ikke skyldig, men torsdag melder flere medier at advokaten hans sier Biden har til hensikt å erkjenne skyld i skattesaken. Da han ble tiltalt i desember, var det første gang et barn av en sittende president ble tiltalt i en straffesak.

Før torsdagens rettsmøte i Los Angeles er Joe Bidens sønn dømt for et ulovlig våpenkjøp, mens han brukte narkotika. Den saken, som gikk i delstaten Delaware, kan bidra til strengere straff dersom han også blir dømt i den føderale skattesaken.

Påtalemyndigheten mener Biden unnlot å betale 1,4 millioner dollar i skatt, samtidig som han brukte store summer på «narkotika, eskorte og kjærester, luksushoteller og leieboliger, dyre biler, klær og andre personlige eiendeler», ifølge tiltaledokumentene. (NTB-Reuters)

Den endrede avtalen kan potensielt bekrefte spekulasjonene om at president Joe Biden vil benåde eller omgjøre sønnens straff, skriver Breitbart News.

Retten ble litt overrasket over Hunters innrømmelse av skyld.

«Betingelsene for tilståelsen ble ikke umiddelbart offentliggjort, og heller ikke om dommeren vil godta hans forsøk på å unngå en rettssak og gå rett til straffeutmåling», rapporterte NBC News:

Den føderale aktor Leo Wise uttalte at «dette er det første vi hører om dette», ifølge Fox News.

Spesialrådgiver David Weiss tiltalte Hunter i desember for ni skatteanklager, inkludert tre grove forbrytelser: han skal ha unnlatt å betale skatt, ha unndratt seg ligning og ha sendt inn et bedragersk skjema.

De mest alvorlige anklagene stammer fra de tre tiltalepunktene: 1) skatteunndragelse for 2018, 2) innlevering av falsk selvangivelse for 2018, og 3) innlevering av falsk selvangivelse for 2018.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.