Et bilde har gått viralt på sosiale medier de siste dagene som hevder å være familiemedlemmer av visepresidentkandidat Tim Walz som støtter Donald Trump.

Nå har flere landsomfattende medier skrevet om saken og  Newsweek skriver at bildet viser åtte slektninger av Walz, iført «Walz for Trump»-t-skjorter som står foran et «Trump 2024 – Take America Back»-flagg.

At noen av hans familiemedlemmer støtter en annen kandidat er i seg selv ikke oppsiktsvekkende, men det er sjelden en familie viser det så åpent i disse tider.

Bildet, som opprinnelig ble delt av en venn av familien, ble senere lagt ut av Charles W. Herbster, en tidligere guvernørkandidat i Nebraska og Trump-alliert.

Herbsters bildetekst, «Tim Walz’ familie i Nebraska vil at du skal vite noe», forsterket bildets budskap og Trump delte det senere på sin Truth Social-profil, skriver Newsweek.

På spørsmål om bildets autentisitet, sa en representant for Herbster til Newsweek at de på bildet er i slekt med Walz gjennom bestefarens bror, og at det ble delt av en venn av familien. Familien ga Herbster tillatelse til å publisere det på nettet.

Jeff Walz, Tim Walz’ eldre bror, har kommet med en rekke offentlige kommentarer som ytterligere har understreket familiens splittelse, skriver Newsweek. Jeff, som er bosatt i Florida, skrev på Facebook at han er «100 prosent imot» brorens politiske synspunkter.

– Det er ikke den typen person du ønsker skal ta avgjørelser om fremtiden din, skrev Jeff Walz, med henvisning til broren.

Facebook-innleggene, opprinnelig fra mars 2023, har galvanisert Trump-tilhengere, som ser på kommentarene som ammunisjon mot Walz og Harris.

Jeff Walz presiserte senere at selv om han er sterkt uenig i brorens politikk, var det ikke hans hensikt å påvirke velgerne.

– Jeg prøvde bare å forsikre meg om at vennene mine visste at jeg ikke delte de samme synspunktene, sa Jeff Walz i et intervju med NewsNation.

Jeff uttrykte også frustrasjon over at familien ikke ble informert om brorens visepresidentvalg før det ble offentlig kjent, samtidig som han erkjente at de ikke har snakket sammen på flere år.

Mange har trukket paralleller til andre eksempler på familiemedlemmer som motarbeider politikere som Mary Trumps voldsomme kritikk av sin onkel, Donald Trump, skriver Newsweek.

Forskjellen er at Norges liberale medier vil rapportere om Mary Trump.

Tim Walz’s brother ‘100 percent opposed’ to ‘everything’ about him.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.