Kristelig Folkeparti er langt under sperregrensen på septembermålingen til ABC Nyheter og Altinget. 

På septembermålingen fra Opinion, laget på oppdrag fra ABC Nyheter og Altinget, faller Kristelig Folkeparti kraftig fra målingen i august.

Partiet faller langt under sperregrensen, og får en oppslutning på 2,5 prosent. Det er en nedgang på 2,1 prosentpoeng fra målingen i august, skriver ABC Nyheter.

– Dette er veldig dramatiske tall for KrF. Det ser ut som det rakner for KrF nå, sier redaktør i den kristne avisen Dagen, Vebjørn Selbekk.

22. august gikk Olaug Bollestad av som partileder etter en uke med uro i partiet. Tre ansatte i KrF skal ha sendt et skriftlig varsel der de blant annet anklager partilederen for å ha en kritikkverdig lederstil.

– Dette er kjente mønster når det er lederstrid og internt bråk, det går utover oppslutningen. Det skremmer bort velgerne, sier Selbekk.

Partiet Konservativt (tidligere Partiet De Kristne) får 1,6 prosent på målingen, en solid oppgang fra 0,4 prosent fra august.

Selbekk kan knapt huske at Konservativt har hatt en bedre måling.

– Dette tror jeg er en nyhet som tas imot med veldig stor frykt på partikontoret til KrF, sier han.

Fungerende partileder Dag-Inge Ulstein, forsøker så godt han kan å bevare fatningen.

– Det er ingen god måling for KrF, og ikke der vi ønsker å ligge. Det neste året skal vi jobbe for velgernes tillit, slik at vi kan fortsette det viktige arbeidet på Stortinget, sier han.

Partienes oppslutning (endring fra augustmålingen i parentes):

Ap: 21,1 (-0,1), Høyre: 25,4 (-1,5), Sp: 5,9 (+0,1), Frp: 16,8 (+1,8) SV 8,8 (+1,8) Rødt: 6,7 (+0,8) Venstre: 5,6 (-1,3) MDG 3,2 (+0,1), KrF: 2,5 (-2,1) Andre: 2,5 (-2,1). Størst av de andre er Konservativt (1,6), som har passert Industri- og Næringspartiet (1,2).

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.