Stavangers ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) går av på dagen på grunn av misbruk av partimidler til privat forbruk under valgkampen i fjor.

– Jeg ser jeg har gjort en feil, sier hun til Stavanger Aftenblad.

– Jeg kommer til å trekke meg nå, ja.

Hegdal er nå sykmeldt på ubestemt tid. Hun har sittet som ordfører i under et år, siden lokalvalget i fjor høst.

Hegdal skal ha benyttet partimidler til privat bruk. Dette ble oppdaget under en intern gjennomgang av regnskapet for 2023 som ble gjort i vår. Pengene har blitt brukt på private middager, festivaler og feriereiser.

Pengeforbruket utgjør til sammen 51.148 kroner, hvorav 37.000 kroner er tilbakebetalt. Hegdal sier at pengeforbruket har en forklaring.

I forkant av valgkampen i 2023 satte Stavanger Høyre ned en budsjettpost på 150.000 kroner som het «Div ordførerkandidat». Den skulle disponeres av Knutsen Hegdal som Stavanger Høyres ordførerkandidat.

– Jeg skulle så inderlig ønsket at vi kunne ha definert bedre hva disse 150.000 skulle brukes på. Det hadde nesten vært bedre at jeg bare fikk utbetalt det som lønn, sier hun til Aftenbladet.

Høyres gruppeleder Hilde Karlsen omtaler saken i en pressemelding.

– Jeg synes først og fremst at dette er en utrolig trist sak, og det er vondt at det får de politiske og menneskelige konsekvensene det får.

– Jeg synes det er voksent av Sissel å ta den beslutningen hun har tatt, og er samtidig helt enig i at det måtte bli slik.

Gruppestyret tar beslutningen til etterretning, og Stavanger Høyre vil nå starte en prosess for å finne en ny ordførerkandidat. Det avholdes gruppemøte i Stavanger Høyre onsdag kveld.

Ved minst ni anledninger i perioden januar til september 2023 skal Hegdal ha misbrukt partimidler. Transaksjonene fant sted før hun ble valgt til ordfører.

– Dette er en alvorlig og uheldig sak vi gjerne skulle vært foruten. Høyres hovedorganisasjon tar Sissel Knutsen Hegdals egen beslutning til orientering, sier Høyres generalsekretær Tom Erlend Skaug.

Les også:

Nei til palestinske flagg på rådhuset i Stavanger

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.