Bønder, industri og butikk har alle gått sammen om produksjon av «klimabrød». Landbruksminister Geir Pollestad (Sp) er i utgangspunktet positiv, men kommer også med en liten advarsel.

Det første kornet som skal bli til «klimabrød», er allerede høstet, og over nyttår skal det etter planen dukke opp i butikkhyllene hos Rema 1000, skriver Nationen.

Landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) er positiv, men føler at det også kan være enkelte faresignaler ved å fokusere for mye på klima når det gjelder brød.

– Jeg vil jeg understreke at ingen trenger å ha dårlig klimasamvittighet for å spise brød. Spis brød fra norsk korn, og ha gjerne skinke, ost og smør på, sier Pollestad.

Han ønsker ikke at folk skal tro at vanlig brød ikke er bra for klimaet.

– Den klimatenkningen som ligger i landbruket, er at en prøver å redusere utslipp per produserte enhet. Det mener jeg dette er et uttrykk for. Men så skal vi ha en liten advarsel, med strek under liten, at når du merker noe med klima, så kan du indirekte gi et inntrykk av at det andre ikke er bra for klimaet, men brød er bra for klimaet, sier Pollestad.

Pollestad viser til at aktører tidligere har markedsført laks som «antibiotikafri laks», selv om all laks i realiteten er tilnærmet antibiotikafri.

– Så mitt lille tips til dem som jobber med dette er å være obs på det. Men å få ned utslipp per produserte enhet i jordbruket, det kan du spare penger på, og det kan du vinne goodwill på, avslutter landbruksministeren.

 

Kjøp eboken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.